Syro Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Witam, W ak nie ma w ogóle reakcji na spust, przy czym bateria i wszystkie kable zaczynają się bardzo grzać. W tej przeźroczystej części gb (nie wiem jak to się nazywa) po naciśnięciu spustu widać błysk, jak myślicie co może się dziać, bo wcześniej broń hulała, aż miło, no a w pewnym momencie wszystko się ładnie mówiąc "zepsuło" i replika po wystrzeleniu ok. 15 kulek przestała strzelać i powstał ww. problem. "Broń" zakupiłem w taiwangunie dosyć niedawno, a jako że w gb nie grzebałem to gwarancja ciągle jest. Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam Syro. Zdjęcia gearboxa: Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Możliwe, że bezpiecznik poszedł... sprawdź także styki czy sie nie poprzepalały Quote Link to post Share on other sites
Syro Posted December 7, 2008 Author Report Share Posted December 7, 2008 Możliwe, że bezpiecznik poszedł... sprawdź także styki czy sie nie poprzepalały A czy owa operacja ze stykami, nie spowoduje utratę gwarancji? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 A na chińczyki jest w ogóle gwarancja?? ;-) , niespowoduje jej utraty, po prostu kup nowe wtyki i zamontuj, nikt sie nie zczai, ale myślę, że u ciebie jest coś poważniejszego niż same styki... Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 A nie zaciął się tłok? za językiem spustowym masz taką fajną plastikową zaślepkę. Wyjmij ją i zobacz czy widzisz zęby zębatki tłokowej, jeśli nie to zacięcie tłoka wchodzi w grę. Możesz poruszyć wtedy zębatką np. płaskim śrubokrętem, by "odciąć" GB. Quote Link to post Share on other sites
Syro Posted December 7, 2008 Author Report Share Posted December 7, 2008 Widać zębatkę, a i bezpiecznik jest dobry, bo sprawdzałem także na innym. Czyli pozostaje jedynie odesłanie na gwarancję... Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Może też po prostu batka ci siadła... Quote Link to post Share on other sites
Syro Posted December 7, 2008 Author Report Share Posted December 7, 2008 Nie siadła, bo przed tym jak się broń zepsuła, to ją ładowałem "do pełna". Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Nie chodzi o to czy sie rozładowała, tylko o to że poszła sie je***, najzwyczajniej sie rozpieprzyła... Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Jeśli masz możliwość to sprawdź na czyjejś baterii przed odsyłaniem. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 A jakiej baterii używasz?? Quote Link to post Share on other sites
Syro Posted December 8, 2008 Author Report Share Posted December 8, 2008 (edited) Jakiś chiński syf 1100 mAh przy napięciu 8.4V i prawdą jest, że wydaje się nie pewna. Spróbuję na innej. Edited December 8, 2008 by Syro Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 Kumpel ładował stokową batkę, postrzelal pareset kulek i mu sie zaciął. Wysłał na gwarancję a co się okazało? Batka stokowa była za słaba i po prostu czasem tłok zblokował się a batka nie dawała rady tego "popchnąć" dalej. Kupił lepszą batkę i śmiga. Jak nie zadziała na innej batce (firmowe 8,4 lub lepiej 9,6) to wysyłaj. Quote Link to post Share on other sites
Syro Posted December 12, 2008 Author Report Share Posted December 12, 2008 Nie działa na żadnej innej baterii, więc wysyłam i zobaczymy co będzie. Dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam, Syro Quote Link to post Share on other sites
pantera6 Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 A może ci się styki przepaliły Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Rychło w czas :D Quote Link to post Share on other sites
Cichy Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Mój to samo własnie zroibił, wtrakcie strzelania krótkimi seriami nagle przestaje działać, brak reakcji na nacisnięcie spustu. Zdjąłem pokrywe, wziąłem baterię do ręki i zobaczyłem że trzy ogniwa sa gorace, cztery zimne. Wrózciłem do domu i okazało się że tłok stoi w połowie. Odblokowałem go innym akumulatorem (z wkrętarki 12V), podłączonym, bezpośrednio do styków silnika. Pierwsza rzecz do wymiany - bateria Druga rzecz do wymiany - okablowanie, cienkie, grzeje się czyli ma duży opór Trzecia rzecz do naprawy - styki, akumulator od wkrętarki po podłączeniu do wtyczki nie pociągnał tłoka, na stykach iskrzyło, dopiero podłączony bezpośrednio do silnika dopchnął tłok do końca. Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Zmień pan kable. W Boykach (i praktycznie każdym chinolu) to wręcz obowiązek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts