dawid9622 Posted August 18, 2009 Report Share Posted August 18, 2009 mam pytanie: chcialem dać drewno od ostrego do mojego 042, czy jest gdzies na wmasg opisane jak to dopasowac?? robil ktos cos takiego?? Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Poszukaj troche na forum. Quote Link to post Share on other sites
wados Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 http://filakairsoft.30.forumer.com/index.php?showtopic=704 linkacz do instrukcji jak postarzać drewno ;) tylko niejestem pewien czy dobrze to zrozumiałem ;0 Quote Link to post Share on other sites
paint Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Zastanawiam się poważnie nad zakupem CM.042, albo wersji 's', ale mam pewne wątpliwości. Metalowe body i drewniane elementy dodają AK realizmu, ale czy warto za to przepłacać? CM.028 kosztuje ok. 300zł. CM.042 kosztuje ok. 600! Czy ZnAl i sklejka są warte 300zł i czy naprawdę są tak słabe, jak niektórzy twierdzą? Doczytałem się w temacie stwierdzeń, że GB w CM.042 różni się od tego w CM.028 tylko mocniejszą sprężyną i silnikiem, co oznacza, że trzeba się liczyć z szybkim zużyciem zębatek i innych elementów GB. Może i są stalowe, ale istnieje stal i "stal", prawda? ;) Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie zakupu plastikowego kałasza, choćby był zrobiony z najlepszego ABSu. Z drugiej strony perspektywa słabej jakości materiałów wersji "full metal & wood" wciąż nie pozwala mi na podjęcie ostatecznej decyzji. Nie martwię się o moc i celność, bardziej interesuje mnie żywotność i niezawodność AEGa. Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 (edited) Lepiej dołóż te 30 zł i kup CM.048S. Pod każdym względem przebija CM.042. Jeśli to koniecznie musi być replika AK47, nie AKM, to możesz śmiesznym kosztem kupić, bądź wymienić się z kimś deklem, tłumikiem płomienia i suwadłem. Edited October 11, 2009 by P3t3r Quote Link to post Share on other sites
Zmorak Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 To ja ci napiszę to co w innym temacie napisałem. Po zwrocie Cymy 0.42 z serwisu ASG z Poznania jakieś miesiąc temu. Po wypluciu ok 25 k kulek w tym sezonie + niewiadomej ilości przez poprzedniego właściciela , serwisant otworzył gearboxa i powiedział że wnętrze jest jak nowe. Zero zużycia zębatek, tłoka, cylindra, komory HU (plastik), sprężyny, prowadnic i w ogóle części mechanicznych. Silnik nadal bardzo mocny. Jedyne co wymienił to oring uszczelniający tłok - był lekko wytarty. Karabin ma 420 fps, preckę i gumkę Systemy. Zasięg i celność przepiękna. Cały sezon śmigam na baterii 9,4 V i ZERO problemów - nawet marnego zacięcia nie miałem. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 Jestem posiadaczem tejrepliki i polecam ;). Zasięg to około 60 m. ROF dobry. Z mojego karabinu wystrzelalem jakies 6-7BB i nie bylo ai jednego zacięcia. Jeżeli macie jakieś pytanie to piszcie na PW. PS Drewno jest bardziej jaskrawe niż na zdjęciach. Pozdrawiam forzamilan Quote Link to post Share on other sites
Zmorak Posted November 16, 2009 Report Share Posted November 16, 2009 Odświeżę trochę temat- czy ktoś wie jaka jest sprężyna w cumie 0.42? Podobno 125 - ale na taiwanie opisy do cymek to ewidentne kopiuj/wklej więc chcę być pewny, bo mam ochotę wstawić 130. Czy ktoś to robił i ewentualnie może się wypowiedzieć na ten temat?? Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 forzamilian Jestem posiadaczem tejrepliki i polecam .Zasięg to około 60 m. ROF dobry. Z mojego karabinu wystrzelalem jakies 6-7BB i nie bylo ai jednego zacięcia. Jeżeli macie jakieś pytanie to piszcie na PW. wg. mnie to raczej nie możesz powiedzieć więcej o wytrzymałości bebechów skoro wystrzeliłeś tylko 6-7 BB a nie tysięcy kulek, ale to tylko moje zdanie :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts