maja41 Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Witam Jedno pytanko replika jest na gwarancji i trafiła do serwisu - ile serwis może ja przetrzymywać tłumacząc się brakiem części- w moim przypadku minęło 4 miechy i serwis dalej przy swoim brak części - na pytanie, kiedy???? Uzyskuję odpowiedz może 2 albo 3 miesiące. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Dodam, że replikę wziąłem na fakturę Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Czas reakcji serwisu to 2 tygodnie robocze. Brak czesci to nie powod. To co najwyzej powod, by dac Ci nowa replike. Pochwalisz sie ktory to sklep tak ostentacyjnie leci w wala? Quote Link to post Share on other sites
ratajczyk Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 wg mnie brak części pozwala serwisowi na wydłużenie okresu oczekiwania. ale nie może to trwać w nieskończoność. chyba dodatkowe 2 tyg o ile dobrze pamiętam Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Napisz może jaka to replika, co było nie tak i jakich części brakuje... a i jaki to sklep? Jak dla mnie 4 miesiące to "lekka" przesada :roll: Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 (edited) z tego co pamietam z praw konsumenta. Jesli cos kupimy, i sie to zepsuje to sprzedawca ma to naprawic, i tak moze 3 razy, potem oddaje kase, w przypadku nie moznosci naprawy (a w tej sytuacji tak jest) sprzedawca wymienia towar na nowy wolny od wad lub jesli towar jest niedostepny oddaje kase to tak po krotce. 4 miesiaca to DUZA przesada, moze sie tak zdarzylo bo gdzies twoj gun wpadl do kĄta i tam lezy i serwisanci o nim zapomnieli [stosuj polskie litery!] Edited December 16, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
maja41 Posted December 23, 2008 Author Report Share Posted December 23, 2008 witam serwisant nie zapomniał ponieważ systematycznie dzwonie do niego jeżeli chodzi o modele replik to UZI Micro CO2 Full Auto Cyber Gun Desert Eagle GGB CO2 Cyber Gun S&W Sigma 40F Blow Back CO2 Cyber Gun Gdzie w Uzi wywaliło całego Blow beck Desert nie podaje kulek sigma walniety zawór i jeszcze jedno pytanie czy pobyt w serwisie powoduje przedłuzenie gwarancji pozdr i wesołych świąt Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 (edited) i jeszcze jedno pytanie czy pobyt w serwisie powoduje przedłuzenie gwarancji Tak, powoduje przedłużenie gwarancji o okres, przez który nie mogłeś użytkować przedmiotu. EDIT: Może ci się przydać: http://kodeks-cywilny.ovh.org/ksiega-trzec...ja-jakosci.html Edited December 24, 2008 by PeePee Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts