Mykpykcyk Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Witam. Mam pewien problem z repliką. Mianowicie, nie wystrzela kulek. Wszystko jest ok, reaguje na spust, słychać uderzenia jak przy normalnym strzelaniu, jednak kulki nie lecą. Od razu wykluczę uszkodzenia magazynka. Po wyjęciu zostają 4 kulki ( jak w każdym AEG ), przytrzymuje je palcem i replika ich nie bierze. Nawet kiedy odwrócę "do góry nogami" kulki nie lecą. Co może być przyczyną? Czy konieczna jest wysłanie na gwarancje ? Ps. Replika zakupiona na customs.pl Ps2. Stalo się to nagle... wcześniej wszystko było ok. Jeżeli to problem z kulkami to jutro/pojutrze dojdą mid-capy i nowe kulki więc sprawdze. Proszę o pomoc Mykpykcyk Quote Link to post Share on other sites
Rafael Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 A próbowałeś wrzucić kulkę do lufy przez otwór, tam gdzie magazynek, i wtedy strzelić? Lecą kulki wtedy? Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted December 14, 2008 Author Report Share Posted December 14, 2008 Owszem wtedy strzela Quote Link to post Share on other sites
TomcioASG_JRG Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Mamy ten sam problem. Miałem pęknięty popychacz więc wsadziłem tam stockowy z JG po czym strzelała na 2-3m. Między dyszą a komora była dziura więc kulka dostawała "mało" powietrza i dl;atego tak strzelała. Włożyłem tam stary po sklejeniu i dysza się blokuje, kulka nie może dostać się do Hop-a. Broń kupiona na customs.pl Wszystko strzela i wydaje się być ok. Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted December 15, 2008 Author Report Share Posted December 15, 2008 To znaczy, że trzeba wysłać na gwarancje ?:( Quote Link to post Share on other sites
TomcioASG_JRG Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 No ja już nie wyślę...:P Ciekawi mnie bardzo co może być przyczyną, jeżeli ktoś wie/przypuszcza to proszę o kontakt. Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted December 15, 2008 Author Report Share Posted December 15, 2008 Witam, Z tego co wnioskuję pękł popychacz i replika musi iść na serwis. Pozdrawiam Filip Zmysłowski Taka wiadomość otrzymałem od customs'a xP No nic... zostaje zaczekac na nowe kulki i magi, sprobowac z nimi i leciec na poczte ;D Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 No nie prościej pożyczyć od kolegi? Zamów jeszcze opóźniacz popychacza. Może być w wielu sytuacjacj pomocny. Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted December 15, 2008 Author Report Share Posted December 15, 2008 Opozniacz popychacza? Nikt nie ma m4 z znajomych ;) A co do kulek to ostanio wszyscy sieja P&J xP Do mnie ida xTream'y wiec na nich sprawdze.. jak nie to zostaje mi poczta, priorytet, asg z glowy do wiosny ;D Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Taki mały dzyngielek mocowany na zębatce tłokowej. Popychacz wchodzi głębiej do geara. IMO ułatwia załadowanie kulek podczas serii. A emeczka ponoć jest tak lubiana... U mnie w ekipie około 20 osobowej są 2 emki. I 10 Kałasznikowów. P&J (tańszą wersję na dodatek) kupiłem jako pierwsze kulki. Cały magazynek na blachę 2 mm - żadnej pękniętej bądź poważnie zniekształconej kulki. W blasze są dalej wgniecenia. xTream'y używam aktualnie. Ale już na wyczerpaniu są. Kup nową baterię do Boya. Tak profilaktycznie. Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted December 17, 2008 Author Report Share Posted December 17, 2008 Mam baterie 9,6 xP Customsy mowia ze zrobia to w jeden dzien (to sie okaze :)) i w tym samym odesla. Kuleczki przyszly, magazynek tez i nic to nie pomoglo. Trzeba slac na gwarancje. Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 Bardzo wątpie żeby zrobili w jeden dzień ale wszystko możliwe. Quote Link to post Share on other sites
TomcioASG_JRG Posted December 18, 2008 Report Share Posted December 18, 2008 To najprawdopodobniej jest złamany/pęknięty popychacz... Przynajmniej u mnie tak jest:p Nie wie ktoś czy stockowy od JG da radę...? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted December 18, 2008 Report Share Posted December 18, 2008 Jeden dzień roboty jest wtedy, gdy zasuwam samochodem 50 kilometrów do sklepu, wracam do domu po 3 godzinach i rozkładam gearboxa 5 razy, bo zawsze coś walnie z częściami. Jeżeli mają w serwisie części, to w jeden dzień powinno być zrobione. Quote Link to post Share on other sites
whisperpl Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 witam również posiadam replikę m4 od boi a mam problem taki ze jak przyszła mi replika wszystko gites majonez a po pewnym czasie to zaledwie tydzień nie minoł a tu gear box zaczoł pierdzieć i naddatek chyba sie selektor rozwalił bo nieraz jak przloncze na semi to szczela serjie , słychać jag by sie cos ocierać a cylinder nie chodzi jak powinien zamiast sie cofać to on teoretycznie stoi w miejscu . przyczyna tego ze tak sie stalo to sam nie wiem zawsze jak na pojedynczym szczelam to upewniam sie czy jest idealnie równo , wydaje mi sie Quote Link to post Share on other sites
TomcioASG_JRG Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 PISZ PO POLSKU!!! Cylinder powinien stać w miejscu..:P Tłok chodzi wewnątrz cylindra..:P oddaj na gwarancję, tyle mogę doradzić. Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted December 23, 2008 Author Report Share Posted December 23, 2008 Co do mojego tematu... Dostałem dziś maila od Pana Filipa. Napisał, że wczoraj doszła, dziś naprawili, ale nie zdążyli wysłać. Zrobią to 29.12 UPS'em. @ Up To musi być jakaś prowokacja lub analfabetyzm totalny xP Quote Link to post Share on other sites
TomcioASG_JRG Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Mam takie pytanko... Bo miałem ten sam problem co Mykpykcyk. Wymeniłem listwę popychacza na P&J, wg krakmanów pasuje. I wszystko jest ok, strzela itp ale maks zasięg kulki to 2-3m...:) Przy 400fps i prec lufie...:P Co to może być...? W środku jest to co od customsów tylko głowica wyciszona z JG stockowa. Tyle. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Pewien jesteś, że założyłeś dobrze popychacz na dyszę ?? Popychacz musi wchodzić w ten rowek na dyszy, inaczej nie będzie banglać. Quote Link to post Share on other sites
TomcioASG_JRG Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Wszystko jest ok. Dysza śmiga normalnie itp. Tylko broń się zachowuję tak jakby miał za "mało" powietrza...:/ Quote Link to post Share on other sites
konrad324 Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 A może odwrotnie założyłeś cylinder otworem w drugą stronę, sprawdź jeszcze uszczelkę na tłoku. Quote Link to post Share on other sites
TomcioASG_JRG Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Nie, no wszystko jest ok. Popatrze na ta uszczelkę, może wsadzę inna i się poprawi. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły..? Quote Link to post Share on other sites
Slimac Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Witam pisze w tym temacie żeby nie zakładać nowego i nie robić burdelu. Mam tą sama replikę (m4 boyia) Dzisiaj w końcu wziąłem się za dokręcenie selektora ognia wiec włączyłem mechbox'a i wedle instrukcji zacząłem rozkręcać tylko ku mojemu z dziwieniu na zatrzasku magazynka : http://img158.imageshack.us/my.php?image=img1951ud6.jpg nie ma śrubki.Nie wiem co z tym zrobić bez wykręcenia zatrzasku nie wyjmę gb. Quote Link to post Share on other sites
TomcioASG_JRG Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Bo to nie jest na śrubkę ;) Spróbuj to wepchnąć do środka i kręcić po drugiej stronie korpusu. To jest dosyć denerwujące :P Quote Link to post Share on other sites
Slimac Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Znaczy próbowałem tak ale po drugiej stronie zatrzask tez nie wychodzi do końca i nie mogę nim obracać bo jest za krótki. Czy próbować go na siłę obrócić ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts