Errhile Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 Problem mam taki: po ostatniej strzelance stwierdziłem, że potrzebuję porządnego pokrowca. Przeszukałem polskie sklepy (nie twierdzę, że wszystkie) i nadal nie znalazłem nic, co by mi pasowało. Wymagania mam może dość nietypowe: - musi mieścić 2 repliki rozmiarów AK ze stałą kolbą (jakieś 38-40 cali / 96-100cm), - musi te repliki zabezpieczać przed uderzaniem o siebie, oraz przed uderzaniem o użytkownika w czasie marszu (unieruchomienie wewnątrz pokrowca i amortyzowana / wyściełana konstrukcja), - musi mieć możliwość przenoszenia na ramieniu (konstrukcje z samymi szelkami plecakowymi odpadają, bo kto będzie wówczas niósł plecak), - musi być solidny (obecnie mam pokrowiec P&J kupiony na Tajwanie za nieduze pieniądze, i dożywa on dni swoich), tak, żeby wytrzymał taszczenie replik o łacznej masie ok. 8kg plus akcesoria, i się nie rozpadł.. Mile widziane: - kieszenie na dodatkowe akcesoria (pistolet, gaz, magazynki), - budżeto-przyjazna cena (ale uwaga: tym razem przedkładam solidność nad oszczędność, chiński badziew mnie czegoś nauczył ;)). Ktoś może mi coś polecić? To nie jest sprawa na już, zaraz, natychmiast. Ale chciałbym wiedizeć, co bywa sensownego na rynku. Niekoniecznie tylko naszym. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 Condor Dragbag od Gunsmoke'a? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 16, 2008 Author Report Share Posted December 16, 2008 Dzięki, tego akurat adresu nie mogłem sobie przypomnieć :) Niestety, w ofercie Condora są albo 36", albo od razu 42". Przy okazji - czy poza Sniper Drag Bag któraś jest dwukomorowa? Niemniej mam nad czym pomyśleć :) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Pogadaj z thorem. jemu takie dragbaga, za jakieś 100-200 zł, uszył koleś z allegro, który szyje pokrowce na wędki ;) Quote Link to post Share on other sites
Calvert Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Pokrowiec NFM składający się z dwóch części z możliwością ich rozpięcia. Można nosić go jako plecak oraz torbę. Po częściowym rozpięciu służy jako mata snajperska. Z zewnątrz Palsy więc można montować dodatkowy szpej. ,,Połówka" której używam należy do kumpla i jest w norweskim kamuflażu. Jestem z niego bardzo zadowolony, czasami do jednej ,,połówki" ładowaliśmy na siłę trzy repliki, wprawdzie zamek się wtedy nie dopinał do końca. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts