Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pokrowiec na repliki

Recommended Posts

Problem mam taki: po ostatniej strzelance stwierdziłem, że potrzebuję porządnego pokrowca. Przeszukałem polskie sklepy (nie twierdzę, że wszystkie) i nadal nie znalazłem nic, co by mi pasowało.

Wymagania mam może dość nietypowe:

- musi mieścić 2 repliki rozmiarów AK ze stałą kolbą (jakieś 38-40 cali / 96-100cm),

- musi te repliki zabezpieczać przed uderzaniem o siebie, oraz przed uderzaniem o użytkownika w czasie marszu (unieruchomienie wewnątrz pokrowca i amortyzowana / wyściełana konstrukcja),

- musi mieć możliwość przenoszenia na ramieniu (konstrukcje z samymi szelkami plecakowymi odpadają, bo kto będzie wówczas niósł plecak),

- musi być solidny (obecnie mam pokrowiec P&J kupiony na Tajwanie za nieduze pieniądze, i dożywa on dni swoich), tak, żeby wytrzymał taszczenie replik o łacznej masie ok. 8kg plus akcesoria, i się nie rozpadł..

Mile widziane:

- kieszenie na dodatkowe akcesoria (pistolet, gaz, magazynki),

- budżeto-przyjazna cena (ale uwaga: tym razem przedkładam solidność nad oszczędność, chiński badziew mnie czegoś nauczył ;)).

Ktoś może mi coś polecić? To nie jest sprawa na już, zaraz, natychmiast. Ale chciałbym wiedizeć, co bywa sensownego na rynku. Niekoniecznie tylko naszym.

Pokrowiec NFM składający się z dwóch części z możliwością ich rozpięcia. Można nosić go jako plecak oraz torbę. Po częściowym rozpięciu służy jako mata snajperska. Z zewnątrz Palsy więc można montować dodatkowy szpej. ,,Połówka" której używam należy do kumpla i jest w norweskim kamuflażu. Jestem z niego bardzo zadowolony, czasami do jednej ,,połówki" ładowaliśmy na siłę trzy repliki, wprawdzie zamek się wtedy nie dopinał do końca.