divi00 Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 (edited) Obecnie posiadam dwa AEG jeden to Full metal hk 416 AGM i G&G GR 16 Eco stad moje dwa pytania: 1. Czy moge wziasc metalowy korpus z AGM i wsadzic do G&G? 2. Jak wyciagnac GB z korpusu... Odkrecilem silnik, lufe, i inne mozliwe czesci niestety wciaz niewiem jak go wyciagnac... Czy ktos moglby krok po kroku to opisac? 3. Jak zdemontowac skrzydelko od trybu ognia ;p Edited December 16, 2008 by divi00 Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Przełącznika demontować nie musisz. Trzeba za to wybić pin znajdujący się nad spustem i zdemontować zatrzask magazynka. Quote Link to post Share on other sites
divi00 Posted December 16, 2008 Author Report Share Posted December 16, 2008 Dzieki jakos sie udalo zajelo mi to co prawda dosc duzo czasu no ale coz... Najwazniejsze ze GB przelozylem teraz tylko musze lufe przelozyc no a jej demontaz (lufy z G&G Abs korpus) tez nie jest latwa sprawa. Powiedz mi bo mam taki malutki problem przy strzale semi lub przy krotkiej seri slysze sprezyne jak by dziwnie wracala... bardzo specyficzny dzwiek wydaje, co w wczesniejszej replice nie mialo miejsca czym moze byc to spowodowane? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 Jeśli nie otwierałeś GB to pewnie zdechło coś przy antyrewersalu lub jego sprężynce. Jeśli otwierałeś GB to pewnie coś źle złożyłeś. Quote Link to post Share on other sites
divi00 Posted December 17, 2008 Author Report Share Posted December 17, 2008 Jeśli nie otwierałeś GB to pewnie zdechło coś przy antyrewersalu lub jego sprężynce. Jeśli otwierałeś GB to pewnie coś źle złożyłeś. Byl otwierany, ale wydaje mi sie ze wszystko zlozylem dokladnie... No coz i tak wybieram sie na przeglad to zloza go xD Dzieki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 Na oko to wiesz, to tak samo jak na "wydawanie". Po prostu sprawdź czy dobrze złożyłeś. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 Ja mam to samo w swoim mp5 ca. Nie dzieje się tak przy wszystkich strzałach, ale słychać cofające się zębatki. Rozkładałem i składałem GB wielokrotnie i dalej się dzieje, a GB jest złożony dobrze na 100%. Zaczęło się po wymianie szkieletu GB Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 Może antireversal się blokuje - w sensie że szkielet jest dla niego za ciasny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts