_Zygus_ Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 (edited) Witam! Chciałbym przedstawić wam szczegółowe dane repliki AK-74U- RK-02W upgrade'owanej przez sklep customs.pl: Dane repliki z customs: Prędkość wylotowa kulki: Ok 360fps Waga karabinu: 2,7kg Korpus: wykonany ze stali Długość: 950mm Magazynek: Hi-Cap Hop-up: Regulowany Typ akumulatora: stick Napięcie akumulatora: 8,4V Gearbox: v3 Łożyska: stalowe 7mm Długość lufy: 455mm Dla porównania stockowa replika: Nazwa: Prędkość wylotowa [FPS]: 350 Napęd repliki: Napęd elektryczny Wersja gearboxa: Gearbox v3 Długość repliki [mm]: 710 / 940 Waga [g]: 2880 Bateria: 8,4 V Pojemność baterii: 1100 mAh Rodzaj magazynka: Magazynek typu Hi-Cap Pojemność magazynka [szt.]: 450 Hop-Up: Tak, regulowany Wrażenia: Pierwsze moje słowa gdy ją wyjąłem z pudła brzmiały: "Łał, no z takim sprzętem to ja będę wymiatał..." Jednak gdy zobaczyłem nadlewy na korpusie już nie byłem tak zadowolony. Podłączyłem szybciutko baterie do ładowania i zabrałem się do wyrównywania... Odstające kawałki metalu łatwo poddały się pilnikowi i kiedy skończyłem włożyłem baterię... Kulki leciały po linii prostej na 0,23g, zasięg ok 40-45 m więc dużo. 360 fps dało popalić puszce z wodą ;] podziurawiło ją jak sito. Magazynek podaje kulki płynnie. AA i jeszcze jak by się robotnik na budowie obok mojego bloku nie odsunął to by dostał w plecy ;p;p Plusy repliki: + dobry zasięg + dobra celność ( z gumką systemy bo sobie zamówiłem ;p) + solidne części GB wymieniane w Customs.pl + stalowy korpus Minusy: - NADLEWY (ale w końcu to chinczyk ;p) - zatrzask kolby jest ze Znalu i łatwo go ukruszyć - podobnie muszka ze Znalu - trzeba wydać jeszcze co najmniej 100 zł na nową baterie bo stockowa nie daje rady... Reasumując jest to dobra replika za stosunkowo małe pieniądze ale ludzie nie łudźmy się że będzie nam służyła tyle co TM, CA czy ICS bądź GP. Na razie nie zamierzam jej otwierać ale kiedy już to zrobię prześlę fotki i resztę informacji. Edited December 19, 2008 by _Zygus_ Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Po 1. Temat o kałachach DB już jest. Po 2. W stocku te repliki mają po 380-400fps. Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 I strzelałeś z niej pod blokiem tak przy ludziach...? Gratuluję!!! Quote Link to post Share on other sites
Lajon Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Po 2. W stocku te repliki mają po 380-400fps. sklep customs.pl: Quote Link to post Share on other sites
_Zygus_ Posted December 19, 2008 Author Report Share Posted December 19, 2008 (edited) nie strzelałem przy ludziach tylko z balkonu w cegły ;p Edited December 19, 2008 by _Zygus_ Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 potwierdzam słowa Ola - w stocku te kałasze z customsa mają spokojnie 380 fps. A koledze strzelającemu z balkonu grauluję :-F Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Za coś takiego wg. taryfikatora jest 200zł plus okoliczni Ersoftowcy dostają po tyłku. Proponuję przenieść temat, niepotrzebne posty usunąć. Quote Link to post Share on other sites
_Zygus_ Posted December 19, 2008 Author Report Share Posted December 19, 2008 No okok kurcze ale się czepiacie nawet nie wiecie co i jak aby tylko dowalić i nabić se posta hehe ;F Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts