myrcin Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Szukałem takiego tematu-nie było, ale mam nadzieję, że chociaż w dobrym dziale :] stokowy chinol 8,4 1100 od G36C Po naładowaniu ładowarką mikroprocesorową(wcześniej stokiem), bateria nie daje żądnych oznak życia. Podłączałem inne batierie i gieta strzela(czyli bezpiecznik itd. odpada. Co może być przyczyną i czy da rade naprawić? Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Może podłączyłeś batke na rozładowanie a potem naładowanie, Po czym przed naładowaniem wyciągnąłeś xP. A tak serio to może coś z bateria... Poszła Ci albo coś w tym stylu.. nie ładowałeś przypadkiem pod większym napięciem niż należy ? Quote Link to post Share on other sites
myrcin Posted December 28, 2008 Author Report Share Posted December 28, 2008 Nie, ładowana była dobrze, a ni-mh się same regenerują i chociaż bym słyszał jakieś Pyknięcie. Napięcie mierzone voltomierzem 8,45v Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Za małe napięcie na "mierniku". Przy dobrze naładowanej baterii powinno być przynajmniej 9,5V Quote Link to post Share on other sites
konrad324 Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Z tego co wiem to rozładowana bateria ma 1.2V na każde ogniwo co w przypadku baterii 8.4V ma 8.4V przy maksymalnym rozładowaniu, a naładowana bateria ma mieć 1.5V na każde ogniwo co daje 10.5V. Moja 8.4V stockowa naładowana ma 10.5V . Może zły prąd na ładowarce ustawiłeś. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Mylisz się Konradzie. Bateria w stanie głębokiego rozładowania nie może spaść poniżej 0,9V na ogniwo. Poniżej jest tak zwana kicha. Quote Link to post Share on other sites
konrad324 Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Bardzo możliwe że i tak, moja po 1 strzelance ma tak około 9V. Quote Link to post Share on other sites
myrcin Posted December 29, 2008 Author Report Share Posted December 29, 2008 Bardzo możliwe że i tak, moja po 1 strzelance ma tak około 9V. Nie zmienia to faktu, że powinna chociaż próbować strzelić. Moja batka zawsze miała 8,45-8,5 :] A jaki powód, że tak nagle mi padła i czy da się ją naprawić? Quote Link to post Share on other sites
konrad324 Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 9V zostaje mojej po wystrzeleniu gdzieś około 500 kulek, ale pewnie dała by rady jeszcze z 200-300. Próbowałeś ją naładować tą ładowarką co dawniej ładowałeś (stokiem), jeżeli się naładuje to może okazać się że to nie bateria a ładowarka mikroprocesorowa padła. Quote Link to post Share on other sites
myrcin Posted December 30, 2008 Author Report Share Posted December 30, 2008 Ładowarka nie padła, bo bateria brata była ładowana od razu po mojej. Quote Link to post Share on other sites
konrad324 Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Spróbuj ją naładować inną ładowarką jak już to nie pomoże to no to będziesz musiał prawdopodobnie zainwestować w nową baterie, tu mają najtaniej http://www.bron.pl/shopbron/search?searchC...ldSearchOrder=0 . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts