zwierzu93 Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 co chciałbyś w niej polepszyć ? Szybkostrzelność, wytrzymałość czy prędkość wylotową kulki. Quote Link to post Share on other sites
Fudi Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Szybkostrzelność mam dobrą. Wytrzymałość i celność (chociaż i z nią nie jest najgorzej) Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 precka sysytemy, gumka systemy, m110 guardera. Do tego kable sie przyda wymienić, stockowe nie są dobrej jakości - aluminium. Quote Link to post Share on other sites
Fudi Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 dzięki za szybką odpowiedź pozdrawiam i wesołych świąt :) Quote Link to post Share on other sites
przemekp Posted December 21, 2009 Report Share Posted December 21, 2009 Dopiszę się do tematu z jednym pytaniem. Jaką najmocniejsza sprężynę jest w stanie "udźwignąć" stockowy silnik RK03 (RK05 itp) ?? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted December 21, 2009 Report Share Posted December 21, 2009 w zależności od baterii, zębatek itp. m150 bez większego problemu. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 22, 2009 Report Share Posted December 22, 2009 Ale wtedy mogą kable odparować, aku. może nie uciągnąć i z AK zrobi ci się snajperka na max 150-200 strzałów na stoku. BTW. Zwierzu, Ty wkładałeś M150 do cymy, boyi wewnątrz jest dużo gorszy. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted December 22, 2009 Report Share Posted December 22, 2009 Ale pytanie dotyczyło tylko silnika, osoba zadająca je raczej zdaje sobie sprawę że silnik to nie jedyny element w replice. Wracając do tematu mi taki silnik hulał bez awaryjnie na zębatkach max torque i sprężyną M160 Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 Marcinek83 wiem co mówie, troche replik już rozgrzebałem, troche złożyłem i sporo sprawdziłem pod względem wytrzymałości itp. Stąd też mogę śmiało stwierdzić, że ten silnik daje rade z m150. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Heh, na własną odpowiedzialność. Quote Link to post Share on other sites
przemekp Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Dzięki za info panowie. Co do części to z sesyjnych zostaje tylko silnik i póki co zębatki tak więc powinno działać. Jest to moja kolejna replika, która ma robić za "parasnajpę" więc 90% strzałów pójdzie na single a pozostałe 10% krótkie serie bo i tak uważam, że to za duża moc żeby kosić seriami. Strzelajmy z głową ;) Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted January 18, 2010 Author Report Share Posted January 18, 2010 (edited) Witam, sorki że odkopuje temat, ale przymierzam się do tuningu i mam do was kilka pytań :-P . Otóż mój Rk ma już za sobą prawie 1,5roku życia. Czuć że fpsy spadły. W marcu miałem montowaną preckę i gumkę HU. Teraz zastanawiam się nad zakupem Bore up oraz sprężyny głównej. Co wy na to? Jest sens opłacalności tuningu tej repliki? :lol: Coś jeszcze można wymienić? Nie ukrywam że dobrze by było, aby te części nie kosztowały majątku. Edited January 18, 2010 by AdameKOSW Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Powiem ci, że mój Rk-02 po 10 miesiącach miał 300fps zmierzone na stocku. Wstawiłem M120 Guardera. Zwiększył się rof i mniej hałasuje gearbox, ale różnicy w zasięgu nie zauważyłem. Fps nie mierzyłem jeszcze. Być może po prostu gumka hop up się zużyła. Bore up na pewno nie wkładaj, nieopłacalne. Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted January 18, 2010 Author Report Share Posted January 18, 2010 (edited) To co innego zamiast bore up można włożyć? Ile twój rk ma przebiegu? Edited January 18, 2010 by AdameKOSW Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Opłaca się bore up. Odciążasz szkielet zarazem . Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Opłaca się? Wszędzie na forum czytam, że przy niskich wartościach fps (350-400) to bardzo mało daje. A raczej nieproporcjonalnie mało do wydanych pieniędzy. Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted January 18, 2010 Author Report Share Posted January 18, 2010 To co zamiast bore up lepiej włożyć? Jest wgl sens tuningowania tej repliki? :P Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 Ja stwierdziłem, że nie ma, sprzedaje i zbieram na jakiegoś ICS. Quote Link to post Share on other sites
Chrupak Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 (edited) To co zamiast bore up lepiej włożyć? Jest wgl sens tuningowania tej repliki? :P wszystko zależy co chcesz osiągnąć, moim zdaniem seria rk jest bardzo udana pod względem wizualnym i jakościowym i dlatego jest świetną bazą do poważnych tuningów. kolejną zaletą jest bardzo duża popularność części zamiennych do tego modelu, bez problemu można dowac np. body czy kolbę. bez względu na firmę tuning zawsze niesie za sobą wydatki, zamiast bore? silnik, łożyska Edited February 23, 2010 by Chrupak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts