kryk Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Witam. mój problem jest taki, że najpierw myślałem, że nie da się zmienić na safe (selektor ognia). okazało się, że to coś ze spustem - gdy go ściągam do połowy, zostaje w tej pozycji i NIE strzela. Dopiero musze palcem go popchnąć spowrotem, wtedy mogę zablokować replikę (dać na safe). Gdy docisne spust do końca (auto) to strzela, ale jak puszcze to coś zgrzyta (chyba sprężyna) i niby wraca się do pozycji wyjściowej. Nie mam pojęcia dlaczego tak się stało, dzisiaj strzelałem nią pół dnia, wszystko działało. Jak skończył się combat, chciałem zablokować replikę to tak jak mówię - nie dało się i nie da sie strzelać na semi... Jakieś rady? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Płytkę selektora sprawdź czy nie strzeliła. Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Płytkę selektora sprawdź czy nie strzeliła. A czy ty widziałeś płytkę selektora w augu ? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Mój błąd, faktycznie ni ma ;) Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Ja bym obstawiał kostki stykowe, mogą być zbyt ściśnięte co powoduje blokadę spustu i problem z normalnym strzelaniem. Quote Link to post Share on other sites
DARKASG Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Proponuje rozebrać replike, zdjąć zespół metalowy z plastikowego kadłubka. Po zdjęciu całego przodu zwróć uwagę na na plastikowy element ze sprężyną, możliwe że coś dostało się między element który porusza się podczas naciskania spustu a płytkę pod spodem i cały mechanizm się zatarł. Za powrót spustu do położenia neutralnego odpowiedzialna jest sprężyna którą widać po zdjęciu metalowego zespołu przeniego dlatego mało prawdopodobne żeby coś było nie tak z kostkami stykowymi. Jeżeli nic nie da czyszczenie pod plastikiem ze sprężyną to może być jeszcze wina zanieczyszczenia między obudową a spustem ale do oczyszczenia tego elementu trzeba zdjąć sprężyne i rozmontować cały zespół spustowy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts