QbasH Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Witam, mam zamiar kupić gietkę i tu rodzi się pytanie Star/Ares czy CA kumpel z zaprzyjaźnionego teamu(rekonstrukcja BW) odradził mi od razu JG, bo miałem zapędy w tym kierunku. Zatem Panowie co wybrać. Liczę na opinie. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Szukajcie a znajdziecie: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=37861&hl= Quote Link to post Share on other sites
danyboy Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Wiem, że pytanie tego nie dotyczy, ale... Zastanów się nad JG. Miałem G36C od CA i powiem ci, że bez rewelacji. Kupiliśmy z bratem ja CA on JG i w zasadzie od razu żałowałem wydanych pieniędzy. Owszem ładniejszy materiał ma CA (chociaż zdania są podzielone). Wiem, że parę 'rozwiązań techniczych' w JG jest lepszych (np element mocowania komory HU do lufy zew). Jeśli chodzi o awaryjność to z kablami/stykami problem jest taki sam (replika CA ma rok i już nie kontaktuje). Wydajesz 2-3x więcej kasy, ale wcale dużo lepszej repliki nie masz. Takie jest moje zdanie. Jeśli zamierzasz tuningować replikę tym bardziej nie opłaca się kupować 'markowego'. Quote Link to post Share on other sites
QbasH Posted January 13, 2009 Author Report Share Posted January 13, 2009 Dla wielu największą wadą JG jest to, że ma kolbę od wersji K, czy to prawda? Quote Link to post Share on other sites
danyboy Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Dla wielu największą wadą JG jest to, że ma kolbę od wersji K, czy to prawda? Tak to prawda. Kolba w G36 JG jest krótsza. Quote Link to post Share on other sites
Ununoctium Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Wszystkie Giety od JG mają kolbę od wersji "c", czyli najkrótszej. Star robi najlepsze Giety, nie wiadomo co z Aresem, bo to nowość, ale kiedyś był podwykonawcą Stara, czyli jakoś powinna być wysoka ;). Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Stara nie widziałem. Sam używam CA i z czystym sercem mogę powiedzieć, że stokowo pomiędzy JG a Ca jest tylko różnica w wyglądzie... Zasięg kultura podobne... Quote Link to post Share on other sites
Ununoctium Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Komora z CA jest lepsza, miałem obie (długa historia), i róznica jest wyczuwalna. Z body jest podobnie, ponoć JG potrafią się nieładnie wycierać, a CA nawet dręczony zostaje, tak jak trzeba ładnie chropowaty. Aczkolwiek i tak CA ma beznadziejny stosunek ceny do jakości. Jak na razie, wydaje się że Ares będzie prawdziwymi hitem, o ile naprawdę będzie takiej jakości, jak Star, bo zdaje się, że cenowo jest dobrze... Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Choć gdzieś czytałem, że w Aresie coś nie tak z komorą .... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts