Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36 od Stara czy CA?

Recommended Posts

Wiem, że pytanie tego nie dotyczy, ale...

Zastanów się nad JG. Miałem G36C od CA i powiem ci, że bez rewelacji.

Kupiliśmy z bratem ja CA on JG i w zasadzie od razu żałowałem wydanych pieniędzy.

Owszem ładniejszy materiał ma CA (chociaż zdania są podzielone). Wiem, że parę 'rozwiązań techniczych' w JG jest lepszych (np element mocowania komory HU do lufy zew).

Jeśli chodzi o awaryjność to z kablami/stykami problem jest taki sam (replika CA ma rok i już nie kontaktuje).

Wydajesz 2-3x więcej kasy, ale wcale dużo lepszej repliki nie masz. Takie jest moje zdanie.

Jeśli zamierzasz tuningować replikę tym bardziej nie opłaca się kupować 'markowego'.

Komora z CA jest lepsza, miałem obie (długa historia), i róznica jest wyczuwalna.

Z body jest podobnie, ponoć JG potrafią się nieładnie wycierać, a CA nawet dręczony zostaje, tak jak trzeba ładnie chropowaty. Aczkolwiek i tak CA ma beznadziejny stosunek ceny do jakości.

Jak na razie, wydaje się że Ares będzie prawdziwymi hitem, o ile naprawdę będzie takiej jakości, jak Star, bo zdaje się, że cenowo jest dobrze...