shadowman Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Mam mały problem...a dokładniej czy jest jakiś sposób zeby do tego karabinu: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3242 ..domontować jakiś tłumik dźwięku w celu zakrycia dłuższej precki? Z opisu na asg shopie pisze ze nie posiada zadnego gwintu ani nic na co można by nakręcić tłumik.... Z góry dziękuje za pomoc i za ewentualne niedoczytanie i przeoczenie tego wątku na WM przepraszam... Quote Link to post Share on other sites
Darg Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 (edited) Można dokręcić, ale bys musiał nie tylko dokupić tłumik ale także przedłużenie lufy zewnętrznej lub baaardzo długi tłumik. Tutaj jest zdjęcie gdzie jest miejsce odkręcania stockowego tłumika i gdzie jest jedyny gwint na lufie. Do zdjęcia dodałem front żebyś widział ile lufy (około 10cm ) "brakowało" by żeby wyszła zza frontu. Gwint ma średnicę zewnętrzną ok 13,3 mm. Jakskrętny? niewiem jak to się określa - wiem że odkręcałem od niego lufę w lewą stronę Edited January 18, 2009 by Darg Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 więc prawoskrętny ;) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Zawsze można nagwintowaćkoniec lufy zewnetrznej ;-) . Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted January 18, 2009 Author Report Share Posted January 18, 2009 tez o tym myślałem ale szkoda psuć replike troche;/ Quote Link to post Share on other sites
WUZI Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Jedynym sensownym wyjściem bez dokonywania jakichkolwiek przeróbek, jest własnoręczne zrobienie tłumika "na wcisk". Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Wytoczyć kawałek rurki, robiący za fragment lufy zewnętrznej i jego nagwintować na końcu pod tłumik. Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted January 20, 2009 Author Report Share Posted January 20, 2009 Chce wsadzić prece 535mm w poprzedniego guna, a lufa max w giecie to 509mm. Wiec chyba jednak z kozystam z czegos nakladanego na ścisk na fule zewnętrzną..w koncu to tylko 3.5 cm :) Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 A mój plan jest taki... http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2262 baaardzo ładnie wygląda ale drogie draństwo Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts