Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

STEYR AUG - do naprawy

Recommended Posts

Mam mały problemik z moim BULLUPEM. Mianowicie jest to dwuletnia już replika, jednak polubiłem ją ;). Kosztowała na allegro ok. 300 zł. Firmy niestety dokładnie nie znam (pudełko kaput), ale to porządny model z abs`u, z gumową kolbą, łudząco podobny do tego opisywanego na stronie głównej. Niestety był długo nieużywany (ok. 8 miesięcy), ze względu na brak airsoftowej drużyny w okolicy.

Oto co się dzieje:

Mimo ładowania akumulatora, wystrzeliwuje kulki na jakieś 10 cm. Dźwięk wydaje raczej rytmiczny i szybki (co ok. 1 s), więc to raczej nie akumulator, ani silniczek.

Co mogło wysiąść? Czy bez specjalnych umiejętności uda mi się go naprawić? Jeżeli nie to jaki inny asg podobnego typu polecacie, a jeżeli tak to proszę przynajmniej o krótkie instrukcje.

Ps. Osiągi po naprawie mogą być lepsze niż te oryginalne, szczerze mówiąc przydała by się większa moc i celność, bo nie mogłem się pochwalić celnością powyżej 15 m (kulki schodziły w dół i miały spory rozrzut)

Edited by rbrafi

Chyba wiem o której replice mówisz - Steyr AUG "M8" z Both Elephant.

Niestety, muszę Cię zmartwić - to co kupiłeś, to bardziej zabawka niż replika ASG. Ma ona bowiem plastikowy gearbox, który jest gwoździem do trumny jeśli chodzi o tuning. Nic z tym już nie zrobisz raczej, a jeśli cokolwiek - to wyniesie to drożej niż kupno repliki z metalowym gearboxem.

Najtańszy AUG dobry do AirSoftu, to ten:

http://www.taiwangun.com/shop,show,714

Najtańsza replika elektryczna z metalowym GB, nie licząc pistoletów, to w tej chwili ta:

http://www.taiwangun.com/shop,show,1247

Pozdrawiam

Może i WELL, ale w cenie nowego AUGa od BE, ma metalowy GB a sama replika została bardzo pozytywnie oceniona jako doskonały klon TM. Co do gwarancji to COG daje gwarancję rozruchową - jak nie bedzie działał to w przeciągu tygodnia mozna im odesłac a oni przyślą nowy. W końcu któryś będzie działał ;-)

• 1 month later...

Wracając do tematu (choć minęło już trochę czasu): otwórz kolbę, wyciągnij plastikową klapkę oddzielającą komorę baterii od gearboxa, dociśnij gearbox na wysokości sprężyny, przytrzymaj i strzel kilka razy. Jeśli zasięg strzałów się zwiększył, oznacza to że na styku lufy z wylotem gearboxu jest nieszczelność i to powoduje utratę prędkości wylotowej.

Ja poradziłem sobie tak że wyprowadziłem kable na zewnątrz (bateria przyklejona do kolby na taśmę izolacyjną), A pomiędzy gearbox a gumową pokrywę zamykającą kolbę wpakowałem drewniany kołek ucięty z kija od szczotki :) na jednym i drugim końcu podkładając złożoną na 2 razy gąbkę (najzwyklejsza myjka do naczyń, amortyzacja musi być ;) ). Aby gumowa pokrywa nie odpadała znów przyda się taśma izolacyjna. Od tamtego czasu Aug wygląda może nieco dziwnie,ale daje jak złoto (przynajmniej jak na tanią replikę.) Przy okazji polecam też podgięcie blaszek na spuście gearboxa, znika problem ze strzelaniem seriami.

Pozdrawiam!

Rico