JJC Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 WGA Zbójcerze zapraszają na zlot ASG który odbędzie się w dniach 25-26 kwietnia 2009 r. w Twierdzy Modlin w obiektach znanych m.in. z filmu "CK Dezerterzy". Wpisowe - 90 zł / osoba, w kwocie tej zawiera się m.in: - wynajem terenu - sprzęt wojskowy (opcjonalnie) - przygotowanie terenu do rozgrywki - nocleg w warunkach koszarowych - wyżywienie - 2 x grochówka - kiełbasa i chleb na ognisko integracyjne - mapa terenu walk - menażka - identyfikator - i inne Więcej informacji oraz formularz rejestracyjny na stronie: http://www.zlotmodlin.zbojcerze.waw.pl Do zobaczenia na zlocie! Link to post Share on other sites
Misiek-Hunters Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 No to dopiero gradka. Link to post Share on other sites
przemek10 Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 (edited) A jednak IGLOO 2008 nie było pożegnalną imprezą twierdzy , super ,z chęcią znowu wrócę na ten teren :mrgreen: Edited January 24, 2009 by przemek10 Link to post Share on other sites
Regdorn Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Kruczy się wybiorą :) Link to post Share on other sites
Wolf Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Nie udało się wcześniej, musi udać się teraz. :mrgreen: Link to post Share on other sites
miras168 Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 SFORA Płock też się zjawi :mrgreen: ,a koledzy z Rosyi też będą? Link to post Share on other sites
Dragunow Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 Jakieś limity fps są. Panowie odpowiedzcie mi pytanko, strzelanie będzie na terenie CQB czy otwartym? Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 Mam pytanie , gdzie będziemy dokładnie strzelać do byłem kilkukrotnie na zlotach w twierdzy i myślałem że zobaczyłem znaczną większość a miejsca ze zdjęć 1 raz widzę . Link to post Share on other sites
Regdorn Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Pierwsze zdjęcia to tereny przed bramą wjazdową. Dwa Modliny temu tam gdzieś był sztab jednej ze stron. Następne zdjęcia to faktycznie tereny, których nie widziałem (zakładam, że inne poza murami właściwej Twierdzy), ale mnie zastanawia teraz jedno... co z cywilami? Teren będzie ogrodzony, ktoś będzie pilnował, żeby nie wchodzili na teren gry? Link to post Share on other sites
JJC Posted February 4, 2009 Author Report Share Posted February 4, 2009 (edited) Witam! Limitu fps nie będzie ponieważ teren jest na tyle rozległy a zarazem urozmaicony (wały, murowane bramy w wałach, las itp) że zniweluje różnice w mocy i zasięgu replik. W budynkach też trudno mówić o typowym CQB dlatego, że na przykład korytarz ciągnący się przez jeden z budynków ma dobre 40 - 50 metrów, podobnie podziemny tunel i podziemia które mamy udostępnione. Na takich odległościach kulka raczej wytraci energię na tyle by nie stwarzać zagrożenia. Poza tym rozgrywka ma być moderowana przez moderatorów i organizatorów więc osoby nie stosujące się do ogólnie przyjętej zasady nie strzelania z bliska (to się przecież tyczy i CQB i terenów otwartych), będą po prostu wyłapywane i upominane a w przypadku notorycznie powtarzających się sytuacji - również usuwane z rozgrywki. Większość walk skupi się zapewne i tak w terenie leśnym i na wałach. Budynki, które widać na zdjęciach leżą w samym niemalże środku Twierdzy Modlin. Najdłuższym z nich jest piętrowa piekarnia, ponadto do dyspozycji mamy elewator (czyli filmowe Szatoroliojłychej [pisownia spolszczona, na węgierskiej nazwie można język i palce na klawiaturze połamać ;) ] znane z CK Dezerterów), podziemia prowadzące dookoła pod działobitnią Dehna (to ten duży budynek w kształcie podkowy) wraz z tunelem pod drogą, budynek koszarowo-magazynowy, bramy w wałach i całkiem spory las w którym także znajduje się kilka schronów. Edit: Redgorn - Budynki znajdują się wewnątrz właściwej Twierdzy. Bramy widoczne na zdjęciach to nie bramy wjazdowe lecz bramy znajdujące się w wewnętrznym pierścieniu wałów Twierdzy. Teren jest w większości ogrodzony siatką i należący do prywatnego właściciela, tam cywile nie mają wstępu. Tereny leśne będą oznakowane taśmami i tabliczkami ostrzegającymi o odbywającej się grze terenowej z wykorzystaniem pneumatycznych replik broni. Większość terenu zielonego otaczają wały wysokie na 10-15 metrów nierzadko zakończone stromymi ścianami. Z tego raczej cywile na teren rozgrywki skakać nie będą :) Edited February 4, 2009 by JJC Link to post Share on other sites
pabllo Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 N.A.J.E.B.A. SQUAD również zawita Link to post Share on other sites
Regdorn Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Redgorn - Budynki znajdują się wewnątrz właściwej Twierdzy. OK, widać źle rozpoznałem fotki :) Link to post Share on other sites
Dragunow Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 Czy 17 latkowie muszą być "pod opieką" osoby pełnoletniej? Pytam bo tak było na innych zlotach. Zaznaczam oby nie! xD Link to post Share on other sites
JJC Posted February 6, 2009 Author Report Share Posted February 6, 2009 nie muszą być pod opieką osób pełnoletnich, wystarczy zaświadczenie od rodziców lub prawnych opiekunów, wzór zaświadczenia do pobrania ze strony zlotu Link to post Share on other sites
Dragunow Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 Wspaniale xD Dziękuje i do zobaczenia :P Link to post Share on other sites
killaz Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Coś w stylu zgody? :D Link to post Share on other sites
hajduk73 Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 My też się pojawimy...! Link to post Share on other sites
KasliwyB_52 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 NWAT IRL sie zjawi, a jakze:-D Link to post Share on other sites
grotpl Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Zapowiada się dość ciekawie, planuje się wybrać. Mam dobre wspomnienia z tym miejscem – mieliśmy tam dwa nieoficjalne spotkania naszego klubu. Zdjęcia i filmy fortu z rekonesansu przed spotkaniem: http://picasaweb.google.pl/klubrt/Rekonesa...feat=directlink Pozdrawiam wszystkich przedmówców :) Link to post Share on other sites
DARKOM Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 ciekawie sie zapowiada faktycznie :-P na IGLOO 2008 mi sie podobało wiec mysle że uda sie mi zwerbować więcej osób z teamu i wpadniemy na imprezkę w takiej niepowtarzalnej scenerii więc wstepnie I.P.A.T tez sie pisze a w jakim składzie to zobaczymy :wink: Link to post Share on other sites
DARKSIDE Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 A jest jakiś limit miejsc ??? Link to post Share on other sites
asterix[GAL] Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Poczytaj o zlocie, wszystko jest napisane :-F Link to post Share on other sites
JJC Posted March 4, 2009 Author Report Share Posted March 4, 2009 Limit wynosi 160 osób i jest to maksymalna ilość uczestników zlotu. Zarejestrować może się więcej osób jednak decydująca będzie kolejność wpłat. Link to post Share on other sites
Dragunow Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Ile już jest uczestników? Bo nie wiem czy już się zapisywać czy nie xD Link to post Share on other sites
nuru80 Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Ile już jest uczestników? Bo nie wiem czy już się zapisywać czy nie xD To poczekaj jeszcze, aż się miejsca skończą to nie będziesz musiał się nad takimi rzeczami głowić. Link to post Share on other sites
Recommended Posts