Jarhead1991 Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Witam.Zainstalowalem w swoim AK 74 Boyi zestaw Bore Up Gaurder.Zmierzlem ze dysza z zestawu borka jest krotsza od stockowej o 0,58mm.Bo zlozeniu GB z dysza z zestawu + SP120 na chrono wskazywalo mi ok 300fps.Teraz chcialem zmienic dysze na stock ale nie wejdzie poniewaz ma srednice wewnetrzna za mala.I co mam teraz zrobic???Jaka dysze kupic????Dalo by rade rozwiecic ta dysze???Dodam ze mam komore hopa stock i gumke silikon Systema.Prosze o szybka pomoc!!! Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 O ile jest za "mała" wewnątrz? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 (edited) Przypiłować komorę? Edited January 22, 2009 by michalll Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Możliwe, że dysza jest za szeroka i się delikatnie klinuje w komorze. PS. Kiedy wy się ludzie nauczycie, że w chińczykach montaż markowych części wiąże się ze spadkiem prędkości wylotowej? ;) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Tia... "póki działa - nie ruszać" ;) Quote Link to post Share on other sites
Jarhead1991 Posted January 23, 2009 Author Report Share Posted January 23, 2009 Przypiłować komorę? Hmmmm...nawet dobry pomysl.Moze ktos jeszcze wypowie sie na na pomysl.Kurde szkoda mi tych 170zl aby lezalo w szafie:( Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 To mi przyszło do głowy, ale osobiście staram się nie dokonywać nieodwracalnych zmian, bo jak nie wyjdzie to... Quote Link to post Share on other sites
Jarhead1991 Posted January 25, 2009 Author Report Share Posted January 25, 2009 A jesli kupil bym dysze Bore UP Gaurder od Auga i skrocil ja do wymiaru dyszy stock Boyi???Jak myslicie zdaloby to egzamin??? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Moja rada, zdemontuj boreupa i zamontuj fabryczny zespół cylindra. Zmierz na nim prędkość wylotową. Skracanie dłuższej dyszy nie ma większego sensu. Quote Link to post Share on other sites
Jarhead1991 Posted January 26, 2009 Author Report Share Posted January 26, 2009 Moja rada, zdemontuj boreupa i zamontuj fabryczny zespół cylindra. Zmierz na nim prędkość wylotową. Skracanie dłuższej dyszy nie ma większego sensu. Czemu nie ma sensu??? Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Napisales ze od borka jest krotsza ... przeciez jej nie przedluzysz... Chyba ze jakos kosmicznie ci sie uda. mozna wlasnie kombinowac z przycieciem komory hopa - ale tu pojawi sie zonk bo nie beda podawac ci magazynki - przeciez otwor na magazynek tez sie przesunie ;) Ogolnie masz problem. Quote Link to post Share on other sites
Jarhead1991 Posted January 26, 2009 Author Report Share Posted January 26, 2009 Napisales ze od borka jest krotsza ... przeciez jej nie przedluzysz... Chyba ze jakos kosmicznie ci sie uda. mozna wlasnie kombinowac z przycieciem komory hopa - ale tu pojawi sie zonk bo nie beda podawac ci magazynki - przeciez otwor na magazynek tez sie przesunie ;) Ogolnie masz problem. Ta dysza http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1504 ma 24.78 mm a w stock mam ok 20,5 mm nie pamietam dokladnie.Wlasnie ta bym kupil i skrocil. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 To zmierz dokładnie, bo może z tą: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1508 nie trzeba będzie nic skracać. Quote Link to post Share on other sites
Jarhead1991 Posted January 26, 2009 Author Report Share Posted January 26, 2009 To zmierz dokładnie, bo może z tą: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1508 nie trzeba będzie nic skracać. Dzieki:D:D Dzisiaj rozbiore GB i zmierze dokladnie. Quote Link to post Share on other sites
Jarhead1991 Posted January 27, 2009 Author Report Share Posted January 27, 2009 No ta dysza BU do M16 bedzie najwlasciwsza.Moja dysza stock ma 20,3mm.Jak nie bedzie podawal kulek to sie spiluje te 0,4mm. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts