REMOV Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Media Day (większość jest ze mną, bo sobie robiliśmy na zmianę zdjęcia) Takie autko przywitało mnie przy wejściu - śliczne, prawda? ;) SIG556 SWAT w odmianie z przełącznikiem rodzaju ognia S-1-3-A Subkarabinek Colt SCW (Sub-Compact Weapon) Tutaj nieważna jest broń, ale chwyt przedni Crimson Trace Modular Vertical Foregrip MVF-515 z wskaźnikiem laserowym i - opcjonalnie - latarką Desert Tactical Arms Stealth Recon Scout w kalibrze .338LM. Konkurent karabinu Alex-762 i Alex-338 ;) Samopowtarzalny Steyr AUG Z/SA Nowa amunicja .30 Remington AR i karabinek Remington R15 (dziwnie podobny do innych produktów, ale to efekt współpracy) Benelli M4 dla zabawy Amunicja dla jednostek policji i specjalnych DRT Powder Core Coś, co tylko Amerykanie mogą wymyślić - SIG556 Pistol, czyli jak ominąć prawo w USA. Można mieć broń samopowtarzalną z krótką lufą, ale tylko bez kolby (inaczej za lufę krótszą niż 16 cali trzeba zapłacić BATF 200 dolarów) No, trochę zabawy z kolejną pięćdziesiątką w moim życiu - Bushmaster BA50 Carbine Wskaźnik Crimson Trace dla pistoletu Ruger LCP (Lightweight Compact Pistol). Mam tak wielkie ręce, że w ogóle nie umiałem z tego strzelać DPMS z tłumikiem Gemtech Samopowtrzalne H&K MR 556 i MR 762 H&K MR 762 Samopowtarzalny Magpul Massoud (do amunicji 7,62 mm x 51) Nowa kolba Magpula do karabinka maszynowego Mk 46 MSAR STG-556 zasilany z magazynka od AUG i z magazynka od M16 Nowy, polimerowy magazynek MSAR, wyzwanie rzucone Magpulowi (w ogóle jest moda na magazynki z tworzyw sztucznych) Obejma do mocowania latarek lub laserowych wskaźników celu (a także frankfuterek i innych parówek) A.R.M.S. Ring of Fire Wyborowy Barrett M98B Granatniki Milkor USA - Mk 14 Mod 0 (SOCOM) and M32 (USMC) Karabinek maszynowy ARES-16 zasilany taśmowo i z magazynka Nowa odmiana karabinu samopowtarzalnego Keltec RFB (zmieniono kierunek wyrzucania łusek) Amerykański RPG-7-USA ;) Tak, to też zabawne - zabić, zadźgać albo przynajmniej solidnie potarmosić Prototyp CAA PTP V.01 czyli coś, co zamienia Glocka w... cóż, trudno powiedzieć co, ale z pewnością znacznie zwiększy się jego celność Walther PK380 ArmaLite AR-10(T) do dziwacznych nabojów 7 mm 08 i .260 Remington Nowy magazynek z tworzywa sztucznego Magpul EMAG (dla karabinków HK416 i SA80) w porównaniu do PMAG "Zmagpulizowany" S&W M&P15 MOE Nowa odmiana S&W M&P15 z układem z tłokiem i tłoczyskiem Magazynek CAA z licznikiem wystrzelonych nabojów Quote Link to post Share on other sites
Cornold Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 To amerykańskie RPG to żar. tak ? ;) Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Ale bydle to to Bushmaster BA50 Carbine. :-F Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted January 22, 2009 Author Report Share Posted January 22, 2009 To amerykańskie RPG to żar. tak ?Nie, niewielka firemka opracowała to na potrzeby wojsk specjalnych. Mają już zamówienie na małą partię. Quote Link to post Share on other sites
Sundowner Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Wiadomo co z Coltem M5 (LE1020)? Jakieś plany wprowadzenia w końcu do produkcji ? Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted February 8, 2009 Author Report Share Posted February 8, 2009 The LE 1020 is "not scheduled for production at any time in the near future". Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Swietna relacja, REMOV! Bardzo ciekawe zdjecia! Quote Link to post Share on other sites
python Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Desert Tactical Arms Stealth Recon Scout w kalibrze .338LM. Konkurent karabinu Alex-762 i Alex-338 ;) Tak BTW przesuwa się termin produkcji ALexa - obecni eto 3 kwartał 09. :-/ ciekawe czy w ogóle pojadą na IWA, a jeśli tak czy pokażą tego samego czerwonego czy jakiś nowszy prototyp. Samopowtarzalny Steyr AUG Z/SA A do tego mam kilka pytań ;-) Pełna nazwa tego modelu AUG A3 SA US - sugeruje że a) będzie to model na rynek amerykański b) jest to model A3 Co do a) - firma Sabre Defence chwali się, że podpisała umowę na produkcję Styerów AUG na rynek amerykański. Z drugiej strony, na jednym z forów wyczytałem relację kogoś kto odwiedził stsisko Steyera na SS, i napisał on że firma przewiduje produkcję AUG w USA ale w jakimś niesprecyzowanym "późniejszym" terminie. Pytania mam takie.: - Czy AUG Z wersji europejskiej także zostanie wyprodukowany w wersji A3 ? (Pewnie się okaże na IWA, ale jakoś niecierpliwy jestem) b) Na amerykańskiej stronie Steyr'a jest film pokazujący testy wytrzymałości Steyera AUG A3 SA. Co mnie zaciekawiło to fakt, że po zmianie magazynka testujący przeładowywał broń rączką napinania, a nie zwalniając zatrzask magazynka. I tu pytanie. Czy wersja cywilna A3 została pozbawiona zatrzasku magazynka ? Na zdjęciach jest - skoro go oglądałeś to na pewno wiesz. Dzięki, pzdr Quote Link to post Share on other sites
Sundowner Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 (edited) Co mnie zaciekawiło to fakt, że po zmianie magazynka testujący przeładowywał broń rączką napinania, a nie zwalniając zatrzask magazynka. I tu pytanie.Czy wersja cywilna A3 została pozbawiona zatrzasku magazynka ? Na zdjęciach jest - skoro go oglądałeś to na pewno wiesz. Zatrzask jest, kwestia czy operator chce go używać ;) Są różne szkoły przeładowania - jedna wykorzystuje przyciski zatrzasku zamka. Druga wychodzi z założenia, że lepiej zawsze wykorzystywać rączkę przeładowania, dodając tą odrobinę więcej energii no i przede wszystkim wykonując zawsze te same ruchy, bez dodawania do repertuaru wciskania dodatkowych przycisków. Co ma jakiś sens zważywszy, że przy broni, która nie oddała strzału, klepie się w magazynek i przeładowuje - czynność ta jest wtedy prawie taka sama co przy zmianie magazynka. Przykład obu ideologii to programy Magpul Dynamics vs Tactical Response. Edited February 9, 2009 by Sundowner Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted February 10, 2009 Author Report Share Posted February 10, 2009 Tak BTW przesuwa się termin produkcji ALexa - obecni eto 3 kwartał 09. :-/Y? Nowe Bory są już od dłuższego czasu w wojsku, dostali je już nawet snajperzy z pierwszego kursu ;) ciekawe czy w ogóle pojadą na IWA, a jeśli tak czy pokażą tego samego czerwonego czy jakiś nowszy prototypTy piszesz o Borach (Alex-762) czy o Aleksie Tactical Sport? Bo jeżeli o tym ostatnim, to nadal istnieje jeden egzemplarz, będący we wcześniejszym wcieleniu pierwszym modelem ;) (Pewnie się okaże na IWA, ale jakoś niecierpliwy jestem)Fusy dzisiaj źle mi się układają, pod koniec marca będą układały się lepiej ;) Czy wersja cywilna A3 została pozbawiona zatrzasku magazynka? Na zdjęciach jest - skoro go oglądałeś to na pewno wiesz.Czy to będzie odpowiedź na Twoje pytanie? Quote Link to post Share on other sites
Tajga Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 (edited) A tak zasadniczo czy są jakieś duże różnice pomiędzy Desert Tactical Arms Stealth Recon Scout .338LM i Alexem-338? Bo jak na moje amatorskie oko to straszna zżyna z Alexa jest i oprócz kilku kosmetycznych zmian nie znalazłem różnic. Jakaś zasadnicza poprawa ergonomi? Czy cuś? :???: Edited March 4, 2009 by Tajga Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts