pogromca_0 Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Przymierzam się właśnie do zakupu jednej z poniższych replik, ale nie mogę się zdecydować. Bardziej się skłaniam na PJ4 CQB, jednak wciąż nie potrafię podjąć decyzji. Jak sądzicie, który model jest lepszy: PJ4 CQB http://www.taiwangun.com/shop,show,1376 czy może PJ4 RIS http://www.taiwangun.com/shop,show,1375 Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Różnice w sumie są kosmetyczne. Osobiście brałbym PJ4 RIS ze względu na dłuższą lufę oraz rączkę transportową, która poza transportem może służyć do zamocowania kolimatora na wysokiej pozycji, co w moim wypadku jest bardzo ważną zaletą, gdyż używam maski. A rączkę transportową jak się nie spodoba, to zawsze można ściągnąć. Tylko wtedy jesteś bez szczerbinki ;). Quote Link to post Share on other sites
pogromca_0 Posted January 23, 2009 Author Report Share Posted January 23, 2009 Powiem szczerze, że jeszcze się nie spotkałem z montażem kolimatora na rączce transportowej... A maski nie używam ;) Preferuję okulary G - C4 Guardera. Dzięki Bajeczny 1990 za swoją opinię i czekam na następne. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Ja tam bym brał krótszą , różnicy tylko kilku cm lufy wewnętrznej nie zauważysz w celność , za to w czasie manewrowania repliką podczas CQB już tak . Quote Link to post Share on other sites
adam1325 Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 to zależy też od Ciebie czy chcesz tą rączke transportową bo w sumie różnica cenowa to 10 zł sam miałem ostatnio jeszcze pj4 ris i powiem szczerze to zależy od gustu użytkownika, niektórzy wolą krótką lufe bo niby nie "zawadza" i tłumik dźwięku ładniej wygląda, inni wolą dłuższą bo bardziej realistyczna Quote Link to post Share on other sites
METEOR Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Bierz to co bardziej tobie się podoba , jedyne różnic to długość lufy zewnętrznej i wewnętrznej i rączka transportowa lub jej brak . Quote Link to post Share on other sites
pogromca_0 Posted January 24, 2009 Author Report Share Posted January 24, 2009 Dzięki panowie :) Chyba jednak zdecyduję się na RIS... A ostateczną decyzję podejmę w sklepie kiedy dostanę obie repliki do ręki ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts