marcins Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Mam problem z repliką jg6619 m4a1 którą niedawno zakupiłem. Kłopot polega na tym że gun wogóle nie daje oznak życia. Bateria jest w pożądku bo sprawdzałem i jest naładowana. Zaraz jak go dostałem to włozyłem batke przełączyłem na semi,nacisnąłem spust i działał przy nastepnej próbie już nie( semi i auto).Nie słychać pracy gearboxa. Wogóle nic nie słychać ani nic sie nie dzieje. Prosze o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Kable Ci się gdzieś odłączyły, albo przy silniku, albo na konektorach przy bezpieczniku, albo wtyczka taymina nie styka, mógł też bezpiecznik umrzeć. Quote Link to post Share on other sites
marcins Posted January 31, 2009 Author Report Share Posted January 31, 2009 Dzięki, coś spróbuje zdziałać. Quote Link to post Share on other sites
marcins Posted January 31, 2009 Author Report Share Posted January 31, 2009 Wybadałem sytuacje. Przy bezpieczniku jest wszystko ok on sam też. Chyba przy silniku z tymi kabelkami cos nie tak bo je docisnąłem i raz strzelił a potem znowu nic. Macie jakieś pomysły? :wink: Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Wybadałem sytuacje. Przy bezpieczniku jest wszystko ok on sam też. Chyba przy silniku z tymi kabelkami cos nie tak bo je docisnąłem i raz strzelił a potem znowu nic. Macie jakieś pomysły? :wink: Spróbuj je zdjąć i przygiąć(ścisnąć) aby mocniej siedziały na stykach silnika Quote Link to post Share on other sites
marcins Posted January 31, 2009 Author Report Share Posted January 31, 2009 (edited) NIc to wszystko nie dało. Karabin idzie na gwarncje do serwisu :cry: .Ale dzieki że próbowaliście pomóc. ;-) Edited January 31, 2009 by marcins Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Ojoj! :( Quote Link to post Share on other sites
marcins Posted January 31, 2009 Author Report Share Posted January 31, 2009 Zeby nie zakładać tematu napisze tu. Teraz problem jest z silnikiem. Kable są połączone bo coś tam stuka (tak jakby chciał ruszyć a nie moze). o co tu chodzi? Quote Link to post Share on other sites
Dor Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 (edited) Silnik nie może ruszyć tłoka, sprawdź czy bateria naładowana, czy wtyki dobrze siedzą, czy zaciął się w tylnej pozycji (Jeśli tak to zwolnij sprężynę), styki mogą być brudne, śruba silnikowa może być zbyt mocno dociśnięta. Edited February 14, 2009 by Dor Quote Link to post Share on other sites
=MACIO= Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 miałem ten sam problem tzn. tłok się zaciął w tylnim położeniu lecz u mnie podłączenie baterii o większym woltarzu pomogło jeżeli to nie pomoże to zwolnij zębatki:P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts