Widżiks Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 G&G GR25 Sniper Czy opłaca się kupować? Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 (edited) Jeśli myślisz o zrobieniu parasnajpy, to można się zastanowić. Ale jeśli to ma być kompletny karabinek snajperski (z rodziny SR) to radzę wziąć SR-kę od CA lub lepiej od G&P. Cena CA25 to ok. 1500-1600zł, natomiast SR-ka od G&P to wydatek ok. 2400zł. Możesz też ściągnąć ze sklepu redwolfairsoft replikę SR-25 od G&P w wersji Special Edition, czyli z lunetą i wzmocnionymi bebechami. Wtedy koszt tuningu maleje dosyć znacznie, bo wymieniasz tylko zespół cylindra (co do tłoka to nie jestem pewien, może wypowie się ktoś kto wie lepiej) i masz replikę z mocą ok.590-620fps, zależy od szczelności układu. Koszt tej repliki na redwolfie to 633$ (jeśli się nie mylę). Naturalnie we wszystkich ww. przypadkach do wymiany leci lufa (Prometheus/KM-Head 590, ale lepiej 650mm), komora (uszczelniona komora King Arms do M4/M16), gumka (czerwony Prometheus, koszt ok.40-50zł), dystanser (od DF, nie pamiętam nazwy, cena ok.40zł) no i bateria (Sanyo RC 10,8 lub 12v 3600mAh). Do tego jescze ładowarka, najlepiej mikroprocesorowa. Koszt lufy to ok. 300zł, baterii też ok.300, ładowarka od ok.100 do ok.200zł (zakładam, że ładowarka dla jednego pakietu, te które mogą ładować jednocześnie kilka beterii są sporo droższe). Edited February 2, 2009 by ZuBeR Quote Link to post Share on other sites
Widżiks Posted February 2, 2009 Author Report Share Posted February 2, 2009 http://antycenzor.pl/index.php?openurl=aHR...V9yZWNvbi5odG1s w sensie, że coś takiego? (antycenzor bo allegro nie wchodzi w szkole :/) Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 No dokładnie coś takiego :). GR25 tylko ładnie wygląda, z bebechami jest kiepsko. No i ma zwykły GB, w CA/G&P masz przedłużony. Quote Link to post Share on other sites
Widżiks Posted February 2, 2009 Author Report Share Posted February 2, 2009 Tak jeszcze patrzyłem i w asg schopie można go ulepszyć i to razem wyjdzie 2300 zł + luneta Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Co do lunety to zależy jakim funduszem dysponujesz. Dobre są lunety BLOG-a (cena ok. 200-300zł), są to kopie Leupolda M3. Wystepują w dwóch wersjach różniących się powiększeniem i średnicą obiektywu, odpowiednio 3.5-10x40mm za ok. 200zł i 4.5-14x50mm za ok. 300zł. Quote Link to post Share on other sites
chaota Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Moim zdaniem GR25 jest najlepszą bazą, głównie przez pasowanie elementów (ot choćby to, że trzeba podgrzać lufę by wydobyć komorę HU) Jeśli chodzi o GB to i tak trzeba nabyć ten produkowany przez G&P, w głównej mierze przez elementy, których niemożna nabyć osobno np: -Dysza (jedyna, która tak naprawde dobrze pasuje, niby można wepchnąć od AUG-a ale tego niepolecam z autopsji) -Zębatka silnikowa (pozostałe dwie można kupić osobno) Koszt tego GB to na dzień dzisiejszy ok 750zł, do tego dochodzą zębatki ITU G&P tyko do tego GB. ew. można zakupić GB bez kilku elementów za ok 500zł i pokombinować z tą zębatką silnikową. Do tego dojdzie czerwony tłok G&P (połówkowe zęby) i zapewne jedna, lub obie głowice. Nikt niemówił, że będzie tanio ... Tuning wyszedłby tak 2000 lekką ręką Quote Link to post Share on other sites
Widżiks Posted February 2, 2009 Author Report Share Posted February 2, 2009 Luneta Ta lunetka mi się spodobała była jeszcze jedna z podświetlanym krzyżem ale nie mogę znaleźć teraz. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 (edited) Taka sobie ta luneta... Wracając do meritum, Znam człowieka który "włożył" w elektryczną snajpe grubo ponad 5 tys. złotych ( przy innym kursie $ )... i zrobił to na najlepszych częściach dostępnych na rynku ( i niedostępnych! ). Ja robiłem to samo mniej-więcej równolegle z nim - ale jemu, jako znawcy rzeczy, wyszło to dużo lepiej i ma stabilne ponad 550 fps. Nie wierz, w pierdoły o ponad 600 fps - a jeśli nawet, to nie będą to stabilne czyli bezpieczne dla repliki fpsy. A teraz najważniejsze - ta jego snajpa jest na sprzedaż za połowe swej wartości!!! Tym tajemniczym "mistrzem" jest szalony jack pirat, którego chyba przedstawiać nie trzeba... Tu masz link: http://szturm.com/ Sam nie baw się w ekstremalny tuning AEGa - szansa, że nie wyjdzie jest duża... ;-) Poza GB poleci też silnik, lufa, kable i wiele, wiele innych... @pirat: porządziłem się tym linkiem, sorry... ;-) Pozdrawiam, Lambert Edited February 2, 2009 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Widżiks Posted February 2, 2009 Author Report Share Posted February 2, 2009 To wiem bo już się pytałem ile chce w jakich konfiguracjach. Na razie kasy nie mam (i zgody rodziców ale do czasu) i się pytam na co oszczędzać jeżeli szalony jack pirat nie sprzeda tej snipy aż mi się uda uzbierać 3000 zł to z miłą chęcią kupię od niego snipkę nawet bardziej bi mi to pasowało niż kupować nówkę. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 To dozbieraj - nic lepszego nie zrobisz... A ta jest sprawdzona i jej sprawca pod ręką "do bicia"... ;-) Sam się ciągle zastanawiam nad jej kupnem... Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Widżiks Posted February 2, 2009 Author Report Share Posted February 2, 2009 Jak szalony nie będzie miał kupców do sierpnia to się postaram kupić. Bo wtedy kasę będę miał raczej. Na razie musi mi wystarczyć Warrior sniper set :???: Quote Link to post Share on other sites
kajakarz Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 Mam pytanko... Z info które dostałem z Capriego, są problemy z zestawami tunigowymi do CA i proponują zakup G&G jako lepszą replikę do tuningu. Czy ktoś z Was miał może możliwość postrzelać z wersji staockowej? Jaki to ma zasięg i skupienie? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 Zasięg taki, jak każdy stokowy AEG z tą ilością fps - okolice 45 metrów. Quote Link to post Share on other sites
Pon Pon Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 A jak z magazynkami i kompatybilności z góry dzięki za info. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts