Kynareth Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Nigdzie nie zauważyłem że ktoś ma taki problem. Jakby co to widziałem http://www.wmasg.pl/artykuly/warsztat/3/wy...m,_ca,_jg)/166/ . To nic mi nie pomaga bo tam nie ma takiego problemu. Kupiłem do mojego JG G36K precyzyjną lufe systemy 6,04 mm, 363 mm długości : http://www.taiwangun.com/shop,show,288 . Wyciągnąłem starą lufe, pierścien i gumkę hop-up z komory hop-up i okazuje się że nowa lufa jest chyba troche szersza od starej bo pierścien nie wchodzi nijak z żadnej strony, raz jak na siłę wcisnąłem go to pół godziny się męczylem żeby go wyciągnąć. Nie jestem w stanie założyć pierścienia na lufę, z zakładaniem gumki nie ma problemu. Nie wiem co mam zrobić. Rozważam parę opcji: - przypiłować pierścień od wewnątrz - zetrzeć papierem ściernym lufę od zewn. - napisać do sklepu - kupić nową gumke hopup i pierścień - przeciąć pierścień(to raczej nie) i nałożyć od góry Tu zamieszczam zdjęcia, dla głębszego poznania problemu: Na tym pierścień jest założony na starej lufie. Stara lufa ma 355 mm, więc jest o 8mm krótsza od nowej. proszę o pomoc!!@!!!! :wink: :wink: Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Systema tak czasem ma, weź pierścien systemy. Ja tam wciskam na precki systemy różne pierścienie. :> Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Miej gdzieś ten pierścień!!!Zamiast niego nałóż kilka warstw taśmy i efekt będzie taki sam :-F Quote Link to post Share on other sites
Kynareth Posted February 7, 2009 Author Report Share Posted February 7, 2009 A co myślisz o przypiłowaniu pierścienia od środka, taśma jest za szeroka! Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 wątpię czy oda Ci się to zrobić równo , kup po prostu gumkę systemy , do niej masz dodany ten pierścień . Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Nierozumiem, jak taśma może być za szeroka??!!Nic nie piłuj, kup sobie izolke i obklej nią lufe tak aby na styk wchodziła do komory!! Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Pamiętaj, że izolka nie jest sztywna, może się przykrzywiać wraz z lufą. Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 moim zdaniem zmiana lufy bez wymiany gumki i tak nie ma za bardzo sensu, więc jakoś szarpnij się na te 25zł i kup gumę systemy.... Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Jeżeli odpowiednio mocno ją naprężysz i dokładnie obkleisz to będzie na tyle twarda aby się nie wykrzywiać, sam tak robiłem... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Oh, to że sam robiłeś tak nie znaczy, ze jest to dobry sposób. Niech lepiej kupi sobie gumkę systemy wraz z pierścieniem. Gumka się przyda, jak zawsze. A uniknie samodzielnego myślenia co jest czasem zgubne. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Ja też kupiłem gumke systemy i ten pierścień i tak był zbyt wąski na lufę :-F Quote Link to post Share on other sites
Kynareth Posted February 7, 2009 Author Report Share Posted February 7, 2009 Tak zrobie, a do tej pory to chyba przypiłuję starą(nie gumkę, tylko obrączke) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Znaczy, że ju fajl czy coś. :F Pierwszy raz o czymś takim słysze. A tych gumek to naprawdę mnóstwo wymieniłem. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Nie wiem ale wiem tylko to,że ten pierścień jest zbyt wąski jak na precke Promyka ale mniejsza o to... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts