Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

tłok zostaje w tylnej pozycji

Recommended Posts

Ok wszystko działa - silnik ciągnie sprężynę SP130 Guardera na chińskiej 8,4, 9,6 ASG i 8,4 Sanyo RC (oczywiście z najlepszym ROF'em) - Ale Rof dużo gorszy niż w High Torque CA - Coś czuję, że trzeba będzie zakupić 10,8V...

Edited by HustleR

Silnik ICSa jest silnikiem o WIELKIM PAŁERZE. Nie oczekuj kosmicznego rofu, oczekuj raczej, że nigdy nie zawiedzie i pociągnie wszystko.

Zdaję sobie z tego sprawę ale największym moim zmartwieniem co do tego silnika jest nie niższy ROF ale zębatka silnikowa która jest na wcisk - Za cholerę nie wiem jak ją zdejmę w momencie gdy się zjedzie...

Pozatym silnik same plusy :) A największym jest jego relatywnie niska cena...

Zdaję sobie z tego sprawę ale największym moim zmartwieniem co do tego silnika jest nie niższy ROF ale zębatka silnikowa która jest na wcisk - Za cholerę nie wiem jak ją zdejmę w momencie gdy się zjedzie...

Pozatym silnik same plusy :) A największym jest jego relatywnie niska cena...

Rozumiemy, że masz na myśli zębatkę osi silnika ? Kombinerki w dłoń i dasz radę zdjąć ;-).

Rozumiemy, że masz na myśli zębatkę osi silnika ? Kombinerki w dłoń i dasz radę zdjąć ;-).

Zgadza się chodzi o zębatkę osi silnika. Gogin a zdejmowałeś kiedyś czy tylko tak piszesz? ;-)

Ja próbowałem zdjąć zębatkę na wcisk z silnika (co prawda chińskiego) i nie dało rady... Jakimś tam siłaczem nie jestem ale anemikiem też nie :lol:

Zebatke sciaga sie sposobem... Wlasnie kombinerki lub najlepiej zacisk sa potrzebne. Lapiesz pod zebatka - tak zeby opierala sie na kombinerkach.

Potem bierzez maly srubokret - i wybijasz sworzen z zebatki mlotkiem.

Oczywiscie jest to dosc precyzyjna robota.

Druga sprawa - wbic nowy tez jest zabawnie.

Bo jak za mocno bedziesz uderzac lub lapac za obudowe silnika, to przesuniesz wewnetrzny sworzen w stosunku do magnesow na nim.

Ale da rade to zrobic ;)

Najciezsze co mialem z silnikiem to przy zmianie w fn2000 wyregulowanie zebatki silnikowej. Stary sie spalil a nowy byl o 1 cm za dlugi. A FN2000 nie ma ZADNEJ regulacji tego i sinik jest na stale. Wiec mlotek - i wciskanie sworznia na chama do srodka.

Ale dziala ;) Rzezi jak kosiarka ale dziala ... (ciezko jest co do milimetra wyregulowac przy pomocy mlotka).

Kątówką zjedziesz zębatkę niemal do samej osi. Najlepiej z dwóch stron. Potem w imadełku to co z niej zostanie zaciśniesz a ona się już rozlezie na kawałki. Potem w zależności od tego jaką zębatkę będziesz miał, nadpiłujesz oś i nasadzisz nową zębatkę, wkręcisz w nią śrubkę do zablokowania i gotowe.

Testowane na Magnumie.