Powel94 Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Witam... w temacie chciałbym zapytać jak wykonać okno wyrzutnika łusek w longu 003 od AGM widziałem na YouTube.com jak facet miał to zrobione... tylko teraz jak dokładnie to wykonać i nie spieprzyć całej sprawy tzn. czegoś nie popsuć... :-P na dole zamieszczam link do filmiku. i proszę o konkretne wyjaśnienia... :-o http://www.youtube.com/watch?v=kskBzHUYYtI Druga sprawa chodzi mi o zawieszenie taktyczne do mossberg'a czy można takowe kupić czy jednak trzeba zrobić samemu jeśli można gdzieś kupić proszę o linki a jeśli zrobić :-P to proszę tez o wytłumaczenie :-o :-F Z góry dzięki Link to post Share on other sites
cezii Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Wystarczy wująć "sówę" hop-upa i do cyllindra przymocować odpowiednio wymodelowaną blaszkę... Proste? A zawieczenie każde będzie pasowało, ale pewnie będziesz musiał doczepiać kółka od kluczy. Link to post Share on other sites
producent Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Przecież wszystko masz dokładnie pokazane na zdjęciach (slajdach). A jeśli chodzi o HU to jaki jest problem? Byłby regulowany "tak samo" jak w emkach ;-) Po cofnięciu tego wyrzutnika łusek. Link to post Share on other sites
Bardos Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Wszystko miód i cacy, ale obawiam się że przez to, może syf do środka się dostać. :) Link to post Share on other sites
cezii Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Tylko do obudowy. Do lufy/komory/cylindra nie. A zresztą nikt chyba z shotgunem się nie rzuca w błoto :) Link to post Share on other sites
producent Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Czy ja wiem.. :roll: Mój kolega wpadł z nim do błotnistej rzeczki ;-) Link to post Share on other sites
cezii Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Czy ja wiem.. :roll: Mój kolega wpadł z nim do błotnistej rzeczki ;-) Podaj mi 100 innych podobnych przypadków, to wtedy powiem, że przez tą modyfikację jest dużo większa szansa "zasyfienia" bebechów :D Link to post Share on other sites
Bardos Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Tu nie trzeba z nią skakać na głębokie wody, by wiedzieć że jak otworzy się tak replikę, syf ma łatwiejszą drogę. ;-) Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Eee tam zasuwano dziś po kopnym śniegu, orła wyciąłem ze 5 razy, replika wróciła do domu usyfiona masakrycznie, ale jakoś nie uważałem za stosowne ją rozbierać z tego powodu :mrgreen: Zdjęcia dokumentujące warunki: Link to post Share on other sites
producent Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 (edited) Dzisiaj czytając ten temacik o przerabianiu Mossberga i ja postanowiłem zrobić coś ze swoim ;-) A mianowicie przywrócić go do.. ŻYCIA!! (upiorna muzyka w tle mieszająca się z psychopatycznym śmiechem szaleńca) :-F Uuuu brzmi strasznie :evil: Na jednej ze strzelanek odłamała się lufa i prowadnica do uchwytu ładowania a komora HU pięknie pękła na pół :strach: Do dzisiaj się dziwie jak to się stało.. Oto co zrobiłem z komorą przy użyciu kropelki i teflonowej taśmy (chyba nigdy jeszcze nie była tak uszczelniona ;-) ): A tu kolorem czerwonym zaznaczyłem pęknięcie body (oczywiście naprawione wspaniałą kropelką :-F ): Pogubiłem części zwalniacza magazynka, więc sprawę załatwiła taśma klejąca ;-) Oto efekt mojej pracy: Ciekaw jestem kiedy mi się to rozdupcy :mrgreen: ed. A.. Zapomniałem dodać, że nie ma gumki HU. Bawiłem się nią i gdzieś rzuciłem w kąt. Po naładowaniu nie mogę kierować lufy w stronę ziemi, bo mi kulki wypadają :uśmiech: Edited February 15, 2009 by producent Link to post Share on other sites
cezii Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 A jak wyjmiesz magazynek? I chyba nie masz zamiaru chodzić z tym na strzelanki? :-F Link to post Share on other sites
producent Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Odkleję taśmę, włożę nowy magazynek, zakleję taśmę :mrgreen: Czy ja wiem, może się nadać jako awaryjna replika awaryjnej repliki :-F Link to post Share on other sites
Bardos Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Napraw gwint moim sposobem, masz go w temacie o mośku w sprężynowych. ;) Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Popraw fotki bo nie widać. Link to post Share on other sites
Recommended Posts