hubii Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Siema . Mam m16a3 od JG. prawie od początku nawalał selektor tzn zamiast safe/semi/auto mam safe/auto/auto . Pierwszy raz mi się to zdarzyło w emce i nie wiem jak to zrobić . Proszę o napisanie jak to zrobić , co jest konieczne . pozdrawiam i czekam na odpowiedzi . Hubi Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Pewnie styki się za bardzo rozgięły , albo raz w CA miałem akcje że wystarczyło GB wyciągnąć i włożyć znowu do body a singe samo się zrobiło :-P Quote Link to post Share on other sites
hubii Posted February 15, 2009 Author Report Share Posted February 15, 2009 (edited) Gdzie te styki ? to te 2 blaszki pod płytką selektora ? Edited February 15, 2009 by hubii Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Ja myślę, że to sprężynka przy płytce selektora ognia. Jak mi moja się gdzieś zapodziała to też mam semi i auto tylko. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Albo wyskoczyła spręzynka od dźwigni rozdielacza albo sama dźwignia wzięła i zdechła. Ewentualnie ząbek na kostce stykowej ale to raczej nie bo od nowości semi nawalało. Quote Link to post Share on other sites
Kneipenterroristen Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Bądź też za słabo dokręcony masz przerywacz... Ostatnio tak miałem w eMce, że zębatka tłokowa nawet o niego nie zahaczała. Quote Link to post Share on other sites
hubii Posted February 16, 2009 Author Report Share Posted February 16, 2009 Sprężynka na swoim miejscu :D jakieś pomysły jak to zrobić ? Quote Link to post Share on other sites
Kneipenterroristen Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Obejrzeć płytkę selektora ewentualnie rozkręcić GB i sprawdzić czy wszystko jest na swoim miejscu (tj. styki, przerywacz etc.)? Ewentualnie wysłać na serwis? :roll: Myślę, że ten link choć trochę Ci pomoże i rozjaśni gdzie są styki etc. >> KLIK << Quote Link to post Share on other sites
hubii Posted February 19, 2009 Author Report Share Posted February 19, 2009 Kuzwa , przerywacz się odkręcił Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts