tosiek87 Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Trzeba po domach taki sprzęt poprodukować. Z pewnością realizm rozgrywki wzroście a już na pewno adrenalina, bo oprócz przeciwnika będzie człowiek pułapek szukać. :) Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Miny są już od dawna używane , choćby balonik zakopany zaraz pod ziemią albo http://allegro.pl/item560943293_bezprzewod...wi_i_okien.html Przymocowane do soczku z rurką aby nadać takiej minie masę oraz wymiar , na ostatnim nocnym MilSimie w WWA naprawdę było genialnie jak przed północą zaraz pod naszą bazą zaczęły się takie uruchamiać . Quote Link to post Share on other sites
ebola_85 Posted February 26, 2009 Author Report Share Posted February 26, 2009 Ja mam taką czujkę z tym że na czujnik ruchu. Do włączania i wyłączania słuzy pilot. Kupiłe taki zestaw: 2 czujki, 4 piloty. 4 sekundy po aktywacji jakieś 120DB leci z głosnika :) Quote Link to post Share on other sites
jaruta Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 (edited) 3-Trzeba jakoś porządne przymocować górne kolanko , raz tłok je wyrwał i poleciał z 2 m Mogę Ci polecić http://www.screwfix.com/prods/14295/Plumbi...nt-Cement-250ml ale niestety nie znalazłem polskiego odpowiednika :poddanie: Trzeba poszukać w hydraulicznym. Gwarantuje, że prędzej połamiesz rurkę niż ten klej "puści". :twisted: Edited February 26, 2009 by jaruta Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Tak tylko że kolanko musi być zdejmowalne , żeby można było znowu sprężynę ścisnąć . Quote Link to post Share on other sites
ebola_85 Posted February 26, 2009 Author Report Share Posted February 26, 2009 nie koniecznie :) Przecież możesz wyciąć rowki do naciągania sprężyny :) Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Ale to osłabi rurkę i umożliwi dostaie się syfu do niej, lub wylatywanie/blokowanie kulek/grochu. ;) Quote Link to post Share on other sites
ebola_85 Posted February 26, 2009 Author Report Share Posted February 26, 2009 Zależy jaka rurka, jaka szczelina :) Dobrze wykonane ułatwi i przyśpieszy rozstawianie miny :) Quote Link to post Share on other sites
jaruta Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 możesz próbować użyć rurki 15-16mm ( https://ssl.allegro.pl/item558469377_558469377.html - nie chce tu nikogo reklamować :)do nabijania miny. Zakładając, iż mina ma 20 + mm, nie powinno być problemów z jej przełożeniem przez przyklejone kolanko 45 i nabiciem sprężyny. Good Luck - taki optymistyczny żarcik :-F Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 (edited) Jakieś pomysły skąd wziąć sprężyny? Gdzie i za ile kupić? :) Z 10 szt wystarczy a nie mam kompletnie pomysłu... Poza tym - patent naprawdę świetny :) Jak tylko kupię "substraty" to napewno wytestuję :) Zapomniałem :D Czy rolę tłoczka może pełnić poprostu korek od butelki ? Sama rurka byłaby cienka - fakt ale ułatwiłoby to robotę :D Edited February 28, 2009 by Yautja Quote Link to post Share on other sites
ebola_85 Posted February 28, 2009 Author Report Share Posted February 28, 2009 Yautja tłokiem może być wszystko co jest średnicą zbliżone do rury i spełnia swoje zadanie :P Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 No to git :) Pozostaje kwestia sprężyny... Skąd braliście swoje ? Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Ja od starego mossberga, ale nie wiem skąd wziąść więcej... Pewnie w mwtalowym, ale u mnie w moim "mieście" na bank nie ma... Quote Link to post Share on other sites
jaruta Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 (edited) Co do tłoka to ebola_85 ma rację :) Chłopaczek na filmiku używał miedzianych zaślepek do rur. W kwestii sprężyn można użyć z pistoletów zabawek tzn. tych znacznie znacznie tańszych od naszych :lol: ale nie wiem jak z wydajnością. Tak swoją drogą to przydał by się hurtowy zakup. P.S. cezii mnie ubiegł :P Edited February 28, 2009 by jaruta Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 (edited) No to git :) Pozostaje kwestia sprężyny... Skąd braliście swoje ? A pogadaj ze znajomymi co grzebią w replikach , może Ci dadzą za browara jakieś chińskie albo inne co się zbiły bo to i tak się do repliki nie nadaje , ja odkładając tak uzbierałem ich 13 . Edited February 28, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
yugi Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 Strzała! Oglądnąłem filmik z TEGO topika i coś mnie natchnęło any to dziadostwo skopiować :D Dzisiaj skończyłem bebechy, mogę powiedzieć że działa jak trza i kulasy mają nawet ładny zasięg (lobem 30 - 40 metrów, nie mierzyłem dokładnie, czyli na minę w sam raz, puszki nie przebija). Jutro przetestuję to na ludziach, oraz postaram się dorobić jakąś sexi obudowę i nóżki do wbicia w ziemię. Fotken: tutaj jak to tałatajstwo wygląda z profilu na to kładziemy kulki szmateczke na wierzch, coby dziady nie pouciekały zablokować i jak się za tę żyłkę pociągnie, to kulki lecą :D Koszt z wszystkimi bajerami - na razie koło 20 złotych, jeszcze będzie obudowa z blachy i nóżki, ale więcej niż 3 dyszki nie wyjdzie Fajniejsze niż wasze gazrurki, tak wam powiem :P Niedługo będzie wysyp takich potykaczy na zlotach, to jest pewne :D Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 (edited) To mamy od dawna , za obudowę służy paczka po kasecie do wideo . Jak dla mnie rurki są o wiele lepsze bo ; 1-prościej się je robi 2-taniej 3-szybciej 4-szybciej można zaminować teren . Edited March 3, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
yugi Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 A ja myślałem że znowu Amerykę odkryłem... nie lubie cie! :P A co do wyliczanki - owszem, tą rurke prościej zrobić, może taniej (nie wiem, nie liczyłem), pewnie szybciej (mniej elementów), ba jest nawet mniej awaryjna (no bo mniej elementów :D) ale szybkość rozstawienia? Taka sama. Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 No i: rurkę można nakierować, jest też celniejsza, z tym jest już więcej cackania. Choć może być dobre jako mina o dużym polu rażenia. Quote Link to post Share on other sites
yugi Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Testy na uciekających obiektach zakończone. Mina ma sporo poniżej 300 fps, bez zadnych zastrzeżeń można to ustawić nawet matr od przewidywanego szlaku ofiary. Właściwie, minę bardziej słychać niż czuć, wygląda to trochę jak bycie obsypanym garścią grochu. Na odległości 2 metrów spokojnie zdejmie 5 ludzi :D Opinie z pola boju w poniedziałek. Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Nagraliście jakieś filmiki z testów i pola walki. generalnie jak się Trip Mine spisuje w działaniach AS ? Quote Link to post Share on other sites
Zbych Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 O tej zalecie pułapki Yugi, nikt nie pomyślał, że ma + 10 lansu kiedy wygląda jak claymore? ;) Pułapka Yugi jest trudniejsza do zrobienia, ale w końcu mam głowę i ręce więc mogę robić bardziej skomplikowane urządzenia. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 A ja zrobiłem coś takiego na naboje hukowe 6mm :P fotki http://picasaweb.google.pl/pastatgw/ASGMINA# Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Jeśli miałoby to miotać kulki to stałoby się poniekąd nielegalne. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Na razie miota mąkę i psie kupy :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts