Lookasik Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Witam. Zaczynam moją przygode z ASG i na początek postanowilem kupic Benelli M3 Short identyczny jak tu http://allegro.pl/item551886064_shotgun_be...56b_nowosc.html i mam problem poniewaz nie zawsze pobierają sie kulki albo strzela on wiecej niz 3 kulkami. Kojelnym problem jej pierścien na koncu lufy ktory sie obkręca o 180 stopni i nie wiem do czego służy. Jesli ktos mogłby mi pomoc bylbym bardzo wdzieczny :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 (edited) Zauważ ze po tym jak nie strzeli kulką (bo wcale nie strzeli) następny strzał ma ich sześć. Rozwiązaniem problemu jest każdorazowe dociąganie czółemka do końca (w obie strony) Do czego jest ten pierścień hmmmmmmmmmmmm to już sobie przeczytaj tu http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=50455 Edited February 18, 2009 by arend Quote Link to post Share on other sites
Lookasik Posted February 19, 2009 Author Report Share Posted February 19, 2009 No i nadal mam ten problem ;/ nie wiem czemu. dociągam czułenko i nadal nic. Czasem nawet 7 kulek wypada ;/ znalazlem na taiwanie opis i uzycie tego pierscienia ale troche nie rozumiem o co w tym chodzi http://www.taiwangun.com/shop,show,1250 a moze to wina kulek bo na razie nie dokupilem zadnych tylko takie z odpustu :D i zauwazylem jeszcze ze shellsy sie czasem zacinają. Prosze o odpowiedz bo zalezy mi na tym czy ją zostawic czy nie :) Quote Link to post Share on other sites
fenrismarcin Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 Zmiana trybu ognia botyczy tylko prawdziwej banelki. Tu pokrętełko, to tylko bajer. :-P A może coś mag się psuje? Mój czasem się zacina, a czasem nawet wylatują z niego wszystkie kulki. :???: Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Ja bym radził sprawdzić na normalnych kulkach. Quote Link to post Share on other sites
HeadcrushCZ Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 nie nie nie. to wszystko wina shellsów. 1. rozbierz wszystkie shellsy 2. zetrzyj drobnym papierem ściernym nadlewki które preszkadzają 3. nasmaruj porządnie olejem silikonowym. 4. naładuj je i przestrzelaj shellsy po kilka razy 5. ciesz się ze po 2 strzelankach już więcej Ci się kulki nie zatną;) ja mam 9 shellsów. i miałem podobnie. aha i jeszcze jedno - nie wciskaj na siłę za dużo kulek - najlepiej 27-29 żeby trochę luzu było Quote Link to post Share on other sites
Lookasik Posted March 8, 2009 Author Report Share Posted March 8, 2009 no ok zrobie tak :) tylko jak otowrzyc shellsy? i która czesc zetrzec papierem? bo troche nie rozumiem ;) ale wielkie dzieki Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 (edited) IMHO to niewiele pomoże. Miałem dokładnie to samo i pluł raz 1 raz 5-7 kulkami. Myślałem, że ten przełącznik trybu ognia jednak jakoś działa, bo ilość kulek zbiegała się z kręceniem tym badziewiem, ale pomogło rozebranie szota, przesmarowanie i pewne ruchy czółnem w jedną i w drugą do oporu. Teraz już zawsze bierze 3 kulki, obojętnie ile jest w szelsa napchane. Edited March 8, 2009 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
HeadcrushCZ Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 ja napisałem co mi pomogło;) shellsa otwierasz jak większość - na tym pozłacanym plasticu masz bolec - wypchnij go. jak masz nadlewki na kanaliku z kulkami to je przetrzyj papirem. i najważniejsze - przestrzelaj je. i te 3 lufy przesmaruj w środku silikonem. Quote Link to post Share on other sites
Starkiller Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 Ja mam benelli M3 Long jest zadbany i ciągle strzela potrójna salwą . Na samym początku miałem z tym problem ponieważ ŹLE WKŁADAŁEM MAGAZYNEK i jak włożyłem to kulki wylatywały i wtedy się przytykało i totalny bajzel bo leciało raz po 2 a potem już po 5 kulek ;) . Spróbuj pokombinować z tym. Quote Link to post Share on other sites
BodyChrist Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Chciałbym zakupić tego shotguna: http://allegro.pl/shotgun-benelli-m3-short-4-magazynki-i1390232254.html Pytanko dla osób które go mają/miały... Czy jest warty swojej ceny? Nie jest wadliwy? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 A czy tak ciężko poszukać. W części o tanich replikach jest temat o tej replice Quote Link to post Share on other sites
BodyChrist Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 A czy tak trudno podać linka? Coś złego, że nie wiedziałem? Trafiłem na ten temat więc tu napisałem. Sory, że oddycham :icon_neutral: Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Za dawnych czasów miałem takiego, strzelał na 20-30m na 0.2, na 0.25 zasięg spadał drastycznie do 15m. Hopupa sie nie da regulować.. Tzn ja do tego nie doszedłem. Zepsuła mi sie blokada przeładowywania (mogłem naładować po 10kulek w jedną lufę), kolba zaczęła odpadać, jednak wystarczyło przykręcić śrubkę. pozdro Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 A czy tak trudno podać linka?........ .........Sory, że oddycham :icon_neutral: Oczywiście że problem niechce mi się grzebać i szukac a altruizm w twoim kierunku jakoś mi minoł zresztą wskazówka którą dostałeś jest tak jasna że tylko leń skończony jej nie potrafi wykorzystać. Niemazaco. jak przestaniesz to koniecznie zadzwoń Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts