murek94 Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Czym mam usunąć ten osad które mi wyskoczyła po wczorajszej strzelance FOTA: Link to post Share on other sites
Szarak Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 U... to jak widać na zdjęciu jest prawdziwie uporczywy "rdzawiec recydywista" xD. Wyjmij dosyłacz zamka, wybijając pin i przeczyść, powinno zejść bez problemu (jak u mnie się pojawia na tłumiku płomienia wystarczy tylko lekko przetrzeć i znika.) Link to post Share on other sites
chochol Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 nasacz szmatke olejem i powinno zejsc Link to post Share on other sites
javelin Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Ja takie rzeczy w swojej eMce czyszczę szczoteczką drucianą. Ale nie taką zwykłą z chamsko twardym drutem, tylko delikatniejszą, przeznaczoną do czyszczenia obuwia zamszowego. Kupisz to za 5zł w każdym obuwniczym. Niektóre mają szczotki z twardego tworzywa, ale w niektórych jest szczoteczka druciana, wygląda na drut mosiężny albo miedziany. Jest na tyle delikatny, że nie rysuje powierzchni a rdzę usuwa szybko. Aha, jeszcze inne mają szczotkę "mieszaną" - trochę włosia z tworzywa, trochę z drutu. Też się nadają. Link to post Share on other sites
hary934 Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Zwykła szczoteczka do zębów też wystarczy :D Tylko ta z twardym ''włosiem''. Link to post Share on other sites
murek94 Posted February 22, 2009 Author Report Share Posted February 22, 2009 Gdzie znajduję się ten pin od dosyłacza - Jak to wyciągnąć ? Link to post Share on other sites
s0lid Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Gdzie znajduję się ten pin od dosyłacza - Jak to wyciągnąć ? http://g.imagehost.org/0989/zdjcie0260w.jpg Wybić go np. spiłowany gwózdek i młoteczek :D Link to post Share on other sites
murek94 Posted February 27, 2009 Author Report Share Posted February 27, 2009 Nie da rady tego wybić - ten pin jest jakby pusty w środku, jak patrzę z jednej strony to widzę drugą stronę Link to post Share on other sites
Szarak Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Taki sam pin jest w zespole muszki. Musi wyjść, weź jakiś cienki śrubokręt i pierdyknij młotkiem. Link to post Share on other sites
Recommended Posts