reactor4600 Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 chciałbym sie dowiedzieć pare rzeczy odnośnie M16A2 firmy JG: -Czy jeżeli zamontuje sprężynę 130 to czy silnik uciągnie taką i czy akumulator 8.4v wystarczy -Jak wiadomo w m16 JG body rozkłada sie na pół czy dla tego więc nie jestem pewien czy mogę wrzucic komore jednoczesciowa a w AEG-u jest komora 2 częściowa :killer: Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 co do sprężyny m130 to da radę na standardowym pakiecie, będzie jedynie mniejsza szybkostrzelność, radziłbym jednak wypodkładkować zębatki i uważać na serie bo tłok nie jest nieśmiertelny, poz atym wszystko powinno chodzić, co do komory to radziłbym albo wymienić body albo dać sobie spokój bo nie mam pojęcia jak miałoby się to składać, metalowe body składa się zupełnie inaczej niż plastikowe a poza tym w JG ma efekt chwiejnej lufy, polecam body z Boyia i komorę z Boyia a wszystko będzie pasować i będzie dość szczelnie Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 Komorę jednoczęściową da się zamontować w plastikowym korpusie, ale rozkładanie repliki jest wówczas bardzo problematyczne. Body Boyi drogie nie jest, a replika zyskuje cholernie na sztywnści ;) Łożyska musisz zmienić na stalowe. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 Silnik da radę, jest bardzo mocny. Ma magnesy neodymowe. @reactor4600 - pomyśl nad precką np. Systemy. W stocku skupienie nie jest najlepsze. I gumkę hop-up Systemy. Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 Komorę jednoczęściową da się zamontować w plastikowym korpusie, ale rozkładanie repliki jest wówczas bardzo problematyczne. Body Boyi drogie nie jest, a replika zyskuje cholernie na sztywnści ;) Łożyska musisz zmienić na stalowe. A jeśli komora nie daje dobrej szczelności to w jaki sposób pasuje się ją do reszty? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 W komorze może być tylko jedna nieszczelność - między gumką, lufą a komorą. O teflonfixie chyba słyszał? ;) Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 W takim razie co powiesz mi na ten temat: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=59729 ?, jeśli byś go potrafił rozwiązać to bym Cię ozłocił:) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 (edited) W takim razie co powiesz mi na ten temat: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=59729 ?, jeśli byś go potrafił rozwiązać to bym Cię ozłocił:) Jak zmieniałeś body, to może GB jest o te nawet dziesiąte części milimetra za dalej niż wcześniej był i dysza się nie uszczelnia dobrze ? Zatkaj palcem lufę - ale wewnętrzną, nie zewnętrzną i strzel na ogniu pojedyńczym - jeśli tłok nie będzie miał żadnego oporu to masz rozwiązaną zagadkę. Oczywiście przy założeniu, że przy GB nie grzebałeś i jest tako samo "szczelny"... PS. Możesz też położyć papierek na komorze HU (tam gdzie kulki wlatują) - jak poleci w górę to wiadomo co zacz. Swoją szosą to ja widziałem jak ludziom kulki stamtąd wylatywały w twarzy przy wyciągniętym magu i strzale :-F. Mocz chińskich komór. Moja rada taka, daj starą komorę i metal body - zobacz jak śmiga. Daj nową komorę i body stare - zobacz jak śmiga. Po krótce to dojść gdzie siedzi mały krasnoludek i nam robi na złość, nie jest niczym skomplikowanym - wyeliminuj miejsca gdzie może być ;-). Edited February 23, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 Powiem tak, badałem wszystko jak kazałeś i doszedłem do tego że trzeba było dać teflonfix na gumkę hopa i dopiero do komory włożyć, teraz jak założyłem komorę z zamontowaną lufą na dyszę, zatkałem wylot kulek i dmuchałem z całej siły w lufę to nic nie udało mi się wdmuchać do środka, czyli tj. według Bipera w którymś jego poście powinno być, mimo to dziękuję i proponuję żebyśmy wrócili do tematu:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts