gloomer Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 Mam dziwny problem z gietą. Otóż gdy podłączam batkę na krótko to strzela. Ale jak już przez okablowanie z bezpiecznikiem to zerow. Podłączyłem batkę do okablowania i sprawdziłem obwód. Prąd płynie. W jednym miejscu jest przetarta izolacja i kable są na wierzchu. Zaizolowałem ale nic nie pomogło. Jakieś rady? Quote Link to post Share on other sites
loopack Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 Kiepsko to opisałeś. Jak podpięta bateria za bezpiecznikiem i aeg strzela, a bateria podpięta przed bezpiecznik i nie strzela - to wymień bezpiecznik. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 24, 2009 Author Report Share Posted February 24, 2009 (edited) Trochę tak dziko opisałem :P. Odpiłem całe okablowanie wraz z bezpiecznikiem. Przy GB jest wtyczka więc podłączyłem batke do niej i gieta strzelała. Lecz gdy okablowanie wraz z bezpiecznikiem jest podpięte to giecia nie strzela. Chociaż sprawdzałem obwód a prąd płynie. atki UP! Znalazłem problem :P. Podczas podłączania batki wtyczka lubi się cofać przez co nie ma podłączenia batka-kable Edited February 24, 2009 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Ach panie,sie zdarza! :-F Ja zawsze przy wtyczkach nakładam takie koszulki termokurczliwe i wtyczki mocne są jak czeski Primator. Pozdrawiam :wink: Quote Link to post Share on other sites
loopack Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 a jeśli nie masz termokurczliwych osłonek, to taśma izolacyjna i heja! ..... kurde, jakie problemy można sobie samemu wymyślić to świat nie widział :-F Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts