wojtazkk Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Jak myślicie, co może być przyczyną grzania się baterii, MOSFETA i silnika? MP5 z ICSa Silnik CA High Torque Sprężyna Mad Bull M110 Przewody modelarskie (dzisiaj założone) bateria Intellect 8,4 1400 mAh ROF ma jak MG43 natomiast wszystko co dotyczy elektryki się grzeje. Stało się tak jak wsadziłem sprężynę MB M110. Silnik CA i MOSFET powinne to dźwigać bez problemu. Możliwe,że to silnik? Podkładkowanie jest dobrze zrobione. Wszystko się kręci swobodnie. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 a) Jak zawsze, podkładkowanie. Nawet jeśli wydaje Ci się, że jest dobrze zrobione daj komuś do sprawdzenia. b) Silnik może nie dawać rady. Może być stary. c) Bateria nie jest najlepsza. d) Same kable? Stockowe? Może pora wymienić? Grzanie kabli generanie sugeruje spory opór na układzie, może weź zmien bezpiecznik na słabszy albo go usuń w ogóle. Quote Link to post Share on other sites
wojtazkk Posted February 28, 2009 Author Report Share Posted February 28, 2009 Dzięki :) Bezpiecznika już dawno nie ma ;) Spróbuje z innym silnikiem Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 To jest elketryka, tu nie 100% energii elektrycznej przekazywana jest na mechaniczną. Część traci sie na wydzielanie ciepła i jest to zajwisko jak najbardziej normalne. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Może masz gdzieś zwarcie. Poszukaj czy nie ma przebić. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 (edited) Gdyby mial zwarcie to bateria bylaby juz dawno .... rozpiertratatata. Z motoru uslyszalby tyko taki maly syk i poczulby tylko smrod spalenizny.. Wg mnie masz po prostu zly silnik do wymagan sprezyny ( sam pisales ze nastawiles sie na duza szybkostrzelnosc) , lub po prostu masz za mocna sprezyne ( do duzej szybkostrzelnosci uzyj max m100 / 1j ). Dziwie sie tylko dlaczego zmieniles dobry silnik ICS'a ( T2000 lub T3000 ) na cos takiego jak CA. Sam mam CA i powiem tylko- jestem po 100 kroc zadowolony z IC'ka Moglbyms uzyc tylko bateri o wyzszym napieciu 9,4V aby zwiekszyc szybkostrzelnosc o jakios % Wiecej grzechow nie widze.. Edited March 3, 2009 by johny13 Quote Link to post Share on other sites
wojtazkk Posted March 6, 2009 Author Report Share Posted March 6, 2009 Bo kupiłem używkę (w sensie mp5) a w niej silnik już wogóle nie reagował. BTW znalazłem przyczynę. Silnik za bardzo dociśnięty do pierwszej zębatki co powoduje,że więcej prądu potrzebuje żeby nakręcić układ. A za bardzo dociśnięty bo nie obejrzałem pierwszej zębatki dokładnie. Zęby są w strasznym stanie i silnik łapie tylko po mocniejszym dokręceniu. Mój błąd, przepraszam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts