AceSpades Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Witajcie! Mam pytanie odnośnie kabur produkowanych przez firmę Safariland. Ciężko tu cokolwiek znaleźć na ten temat, google odpuściłem a analiza wymiarów poszczególnych modeli broni bez samego ciała badawczego przynosi marne rezultaty. Więc zapytuję się doświadczonych w obsłudze owych kaburek czy istnieją modele, które pomimo woli producentów zapewniają pewne noszenie nie tylko modelu broni do którego są dedykowane, ale innych modeli pistoletów (z naciskiem na polską broń, m.in. WIST'y, o 'pasowalność' P64 i P83 nawet nie pytam). AceSpades! PS: czy sam 'Safarilaminate' oraz otaśmowanie w kaburach w w wariancie kolorystycznym 'foliage green' to ten nieszczęsny feldgrau XXI wieku czy zdaje się to być bardziej przebiegła zieleń? :-P Google sugeruje, że raczej ta druga, soczystsza, lepsza opcja, ale wolę się upewnić. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Safarka do Beretty mieści Wist'a z tego co wiem. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Twarde kabury Safariland do Beretty mieszczą WISTa po usunięciu rolki. Najbardziej "pojemna" jest kabura do HK USP - wchodzą Glocki, USP, P99, Sig P226... Co do Foliage Green, to raczej siwozielony a nie soczysty. Odpowiednikiem Feldgrau będzie raczej kolor Ranger Green. Quote Link to post Share on other sites
AceSpades Posted March 1, 2009 Author Report Share Posted March 1, 2009 Witam! Dziękuję za wiedzę. Mniemam, że foliage green pasuje tylko do UCP. AceSpades! Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Krylon, krylon Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts