Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CM 028 problem pilne!

Recommended Posts

Widze , ze jestes nowy i zielony.

Najprawdopodobniej nie masz naladowanej bateri.Wyczerpales ja podczas zabawy. Takie "tktktk" slychac wlasnie jak bateria jest totalnie wyczerpana. Motor nie otrzymuje wystarczajaco duzo pradu , aby uruchomic caly mechanizm..

Mam pytanie :

czy:

1. formatowales baterie?

2. ladowales baterie?

Pozycz od kogos naladowna baterie i sprawdz czy wszystko ok. Jesli zakonczyles strzelanie , to oddaj kilka pustych strzalow seria w ziemie ( jaka kulka zawsze jest w srodku ) po czym przelacz na ogien pojedynczy i oddaj strzal na sucho ( zwolnisz wtedy sprezyne )

Widze , ze jestes nowy i zielony.

Najprawdopodobniej nie masz naladowanej bateri.Wyczerpales ja podczas zabawy. Takie "tktktk" slychac wlasnie jak bateria jest totalnie wyczerpana. Motor nie otrzymuje wystarczajaco duzo pradu , aby uruchomic caly mechanizm..

Mam pytanie :

czy:

1. formatowales baterie?

2. ladowales baterie?

Pozycz od kogos naladowna baterie i sprawdz czy wszystko ok. Jesli zakonczyles strzelanie , to oddaj kilka pustych strzalow seria w ziemie ( jaka kulka zawsze jest w srodku ) po czym przelacz na ogien pojedynczy i oddaj strzal na sucho ( zwolnisz wtedy sprezyne )

wzystkio robiłem sprawdzaliśmy też z kumpalmi na firefoksi ale dalej tktk

Jako iż byłem świadkiem :

Nie pamiętam czy było tk tk...tk ale sprawdzaliśmy na około 4 bateriach w czym Firefoxach które ciągnęły m135

edit//

w tym baterie 9,6V

Sylwan napisz w jakiej sytuacji to się stało

Edited by murek94

Nie mogłem edytować więc :

Z tego co wiem usterka odbyła się tak :

Sylwanowi siadała bateria, więc wziął od kolegi, po podłączeniu baterii replika w ogóle nie strzelała, po tym podłączył inne batki replika też nie strzelała.

P.S Ta bateria którą wziął od kolegi, pochodziła z uszkodzonego BOYIa w którym się coś stało z tego co wiem jakiś dymek poleciał.

Może to pomoże w rozwiązaniu problemów.

Przyczyn może być wiele, takie tyki to w swojej cm.028 miałem wtedy gdy pękło lożysko i zębatka się przesunęła. Ja bym chociaż wyjął gb i sprawdził, czy nie ma pęknięcia na lożyskach. Mogło też coś się stać w anti-reversalem. Może też coś blokować sprężynę. Rada:

1.Albo uczysz się szybkiego rozkładania ak-47(cm.028) i szukasz usterki sam.

2.Wysyłasz do serwisu i kasują Cię na niewiadomo ile.

wiecie ja mam gwarancje na gearboxa wiec to za darmo bedzie

Za darmo będzie jeśli uszkodzenie będzie spowodowane wadą fabryczną a nie nieprawidłowym używaniem... Tak to za części będziesz musiał płacić.

Ale weź wyciągnij GB z body i zobacz z zewnątrz czy nie ma usterki, czy tłok jest w prawidłowej pozycji i ewentualnie reversala

W v3 bez rozkręcania będzie mu ciężko stwierdzić czy tłok jest w prawidłowej pozycji. :roll:

Za darmo będzie jeśli uszkodzenie będzie spowodowane wadą fabryczną a nie nieprawidłowym używaniem... Tak to za części będziesz musiał płacić.

W v3 bez rozkręcania będzie mu ciężko stwierdzić czy tłok jest w prawidłowej pozycji. :roll:

Sory zapomniałem że to V3 :)