sylwan Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 mam taki problem z moim ak że byłem z nim na 2 stzrelankach i po włożeniu batki od aks boyi kolegi streliła 3 razy i ak padł przy ciągnięciu za spust jest tylko takie tktktk pomóżcie :cry: Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Widze , ze jestes nowy i zielony. Najprawdopodobniej nie masz naladowanej bateri.Wyczerpales ja podczas zabawy. Takie "tktktk" slychac wlasnie jak bateria jest totalnie wyczerpana. Motor nie otrzymuje wystarczajaco duzo pradu , aby uruchomic caly mechanizm.. Mam pytanie : czy: 1. formatowales baterie? 2. ladowales baterie? Pozycz od kogos naladowna baterie i sprawdz czy wszystko ok. Jesli zakonczyles strzelanie , to oddaj kilka pustych strzalow seria w ziemie ( jaka kulka zawsze jest w srodku ) po czym przelacz na ogien pojedynczy i oddaj strzal na sucho ( zwolnisz wtedy sprezyne ) Quote Link to post Share on other sites
sylwan Posted March 15, 2009 Author Report Share Posted March 15, 2009 Widze , ze jestes nowy i zielony. Najprawdopodobniej nie masz naladowanej bateri.Wyczerpales ja podczas zabawy. Takie "tktktk" slychac wlasnie jak bateria jest totalnie wyczerpana. Motor nie otrzymuje wystarczajaco duzo pradu , aby uruchomic caly mechanizm.. Mam pytanie : czy: 1. formatowales baterie? 2. ladowales baterie? Pozycz od kogos naladowna baterie i sprawdz czy wszystko ok. Jesli zakonczyles strzelanie , to oddaj kilka pustych strzalow seria w ziemie ( jaka kulka zawsze jest w srodku ) po czym przelacz na ogien pojedynczy i oddaj strzal na sucho ( zwolnisz wtedy sprezyne ) wzystkio robiłem sprawdzaliśmy też z kumpalmi na firefoksi ale dalej tktk Quote Link to post Share on other sites
murek94 Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 (edited) Jako iż byłem świadkiem : Nie pamiętam czy było tk tk...tk ale sprawdzaliśmy na około 4 bateriach w czym Firefoxach które ciągnęły m135 edit// w tym baterie 9,6V Sylwan napisz w jakiej sytuacji to się stało Edited March 15, 2009 by murek94 Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Rozkreci gb i zobacz co sie dolkadnie stalo. Poranik jak to zrobic znajedzisz na forum Quote Link to post Share on other sites
murek94 Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Lepiej wyślij na serwis :} Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 takie "tk tk tk" miałem jak urwało mi cały tył tłoka, przyczyn może być wiele, jeżeli nie znasz się na tym/nie chcesz się uczyć w trybie ekspresowym, to wyślij do serwisu Quote Link to post Share on other sites
sylwan Posted March 15, 2009 Author Report Share Posted March 15, 2009 a w gunfanie myślicie że ile mnie skasują za naprawe i pytanko cfzy strace gwarancje?? Quote Link to post Share on other sites
murek94 Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Po 1 nie wszyscy wiedzą co to GunFun :] Po 2 Stracisz gwarancję jak sprawa będzie tkwić w GearBoxie Po 3 Zapłacisz sporo jak coś się rozwaliło/zużyło w GearBoxie Quote Link to post Share on other sites
murek94 Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 Nie mogłem edytować więc : Z tego co wiem usterka odbyła się tak : Sylwanowi siadała bateria, więc wziął od kolegi, po podłączeniu baterii replika w ogóle nie strzelała, po tym podłączył inne batki replika też nie strzelała. P.S Ta bateria którą wziął od kolegi, pochodziła z uszkodzonego BOYIa w którym się coś stało z tego co wiem jakiś dymek poleciał. Może to pomoże w rozwiązaniu problemów. Quote Link to post Share on other sites
Ajsquad Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Przyczyn może być wiele, takie tyki to w swojej cm.028 miałem wtedy gdy pękło lożysko i zębatka się przesunęła. Ja bym chociaż wyjął gb i sprawdził, czy nie ma pęknięcia na lożyskach. Mogło też coś się stać w anti-reversalem. Może też coś blokować sprężynę. Rada: 1.Albo uczysz się szybkiego rozkładania ak-47(cm.028) i szukasz usterki sam. 2.Wysyłasz do serwisu i kasują Cię na niewiadomo ile. Quote Link to post Share on other sites
sylwan Posted March 20, 2009 Author Report Share Posted March 20, 2009 wiecie ja mam gwarancje na gearboxa wiec to za darmo bedzie Quote Link to post Share on other sites
murek94 Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Ale weź wyciągnij GB z body i zobacz z zewnątrz czy nie ma usterki, czy tłok jest w prawidłowej pozycji i ewentualnie reversala Quote Link to post Share on other sites
Kneipenterroristen Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 wiecie ja mam gwarancje na gearboxa wiec to za darmo bedzie Za darmo będzie jeśli uszkodzenie będzie spowodowane wadą fabryczną a nie nieprawidłowym używaniem... Tak to za części będziesz musiał płacić. Ale weź wyciągnij GB z body i zobacz z zewnątrz czy nie ma usterki, czy tłok jest w prawidłowej pozycji i ewentualnie reversala W v3 bez rozkręcania będzie mu ciężko stwierdzić czy tłok jest w prawidłowej pozycji. :roll: Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Tak mi się zdaje, że skoro popsuł się podczas strzelania i jest na gwarancji to nie mogą tego unać jako usterka spowodowana nieprawidłowym użytkownaniem. Quote Link to post Share on other sites
murek94 Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Za darmo będzie jeśli uszkodzenie będzie spowodowane wadą fabryczną a nie nieprawidłowym używaniem... Tak to za części będziesz musiał płacić. W v3 bez rozkręcania będzie mu ciężko stwierdzić czy tłok jest w prawidłowej pozycji. :roll: Sory zapomniałem że to V3 :) Quote Link to post Share on other sites
sylwan Posted March 21, 2009 Author Report Share Posted March 21, 2009 tylko ż emam ją dopiero miesiac a była używana normalnie niezbyt dużo więc ile moge zapłacićza cz od gb a po za tym nie grzebałem w niej Quote Link to post Share on other sites
murek94 Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Wyślij ją to się dowiesz, raczej nikt ci nie odpowie na to pytanie ponieważ nikt nie wie w czym tkwi problem. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Taka sprawa - potrząśnij całym gearboxem... I opisz co słychać z gearboxa. :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts