Pasti Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 Witam Wymieniłem w moim AKM lufę(systema), gumkę(systema) i komorę(KA). Wystrzeliłem już ponad 10k kulek. Po zabiegu Hop-up podkręca kulki, że lecę w "kosmos", do góry. Im mocniej ustawię Hop-up tym bardziej do góry podkręca. W rezultacie muszę mieć ustawiony na minimum by było można w ogóle jakoś strzelać :| . To normalne? Jak to usunąć? pozdrawiam Pasti Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 cięższe kulki Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 prawdopodobnie dystanser jest za długi/ za twardy- zaczął bym od tego. Pomysł z cięższymi kulkami może i się sprawdzi ale ekonomicznie może nie być uzasadniony- no chyba ze lecisz na 0.2 Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted March 18, 2009 Author Report Share Posted March 18, 2009 Dystanser mam stockowy Cymy(z gumy), a kulki jakich używam to Blastery 0.25g. Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Kup dystansery DF i wstaw ten na "celność" bodajże czarny . Powinno rozwiązać sprawe , jak wymieniasz w chińczyku gumkę to niestety ważny jest też dystanser :| Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted March 26, 2009 Author Report Share Posted March 26, 2009 Kup dystansery DF i wstaw ten na "celność" bodajże czarny . Powinno rozwiązać sprawe , jak wymieniasz w chińczyku gumkę to niestety ważny jest też dystanser :| Dobra, a może być dystanser P&J? Zobaczymy, kupiłem G&G 0.28g. Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted March 29, 2009 Author Report Share Posted March 29, 2009 Wygląda na to że cięższe kulki to dobry trop. Niestety G&G są brązowe, i nie zawsze widać. Ale dopiero po większym wciśnięciu jest dobre podkręcanie. Następne kupię białe :) . Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Najpierw bym umył porządnie gumkę hopa w płynie do naczyń z wodą z wszelkiego syfu pomagając sobie patyczkiem do uszu. To samo z lufą i komorą. Zazwyczaj po takim czymś się poprawia zasięg i celność. I przecie nie twierdzę, że masz tam syf, ale warto to zrobić, mimo Swojego przekonania. Tak dystnser PJ też może być dobry, choć ja używam DF. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts