rozpu Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Witam mam prośbę aby ktoś mógł mi pomóc gdyż mam następujący problem w moim kochanym ak :). A więc po wymianie: Lufy na precyzyjną, hop upa na silikonowy, sprężyny na 120 systemy, zamontowanie systemu bore upa, oczywiście zmiana oringa na głowicy tloka, przy okazji też wymieniłem baterie na mocniejsza ale to raczej związku z tym niema :) trochę mnie to wszystko kosztowało przy okazji uszczelniłem głowice cylindra taśma teflonowa gdyż nie siedziała mocno w cylindrze. A więc na dzień dzisiejszy mam bardzo mało fps bo aż 230 i niemam pojęcia co jest nie tak. Prosił bym bardzo o jakieś porady bo już niemam pojęcia co tu jeszcze zrobić by było dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Jaka firma od lufy i gumki? Sprawdź komorę hop-up i dyszę. Quote Link to post Share on other sites
muffasaSF Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 (edited) Jak 230?! To, Ty GB nie umiesz składać. Na głowicy tłoka O-ringa masz? Może sprężynę M20 Ci dali. Dziwne, to Twoje zjawisko. Najlepiej, to upewnij się czy dyszy nie masz rozwalonej Albo ja wymień. Bo problem Raczej tkwi właśnie w niej. Może nie dochodzi do końca do kulki wypluwając powietrze. Sprawdź jak chodzi. i czy wygląda jak powinna. Edited March 19, 2009 by muffasaSF Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 rozpu,ten BU jest o poszerzonej średnicy? Jeśli tak to spróbuj na mocniejszej sprężynie możne? Spróbuj zrobić nim "strzykawkę" i zobacz czy jest szczelny. Kiedyś czytałem że ktoś miał źle wytłoczony cylinder w środku jakiś krzywy był czy coś,zobacz czy z twoim wszystko jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 Szymon a widziałeś kiedyś bore up o nie poszerzonej średnicy?? Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 hmm... np taki: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2385 Tylko ze to juz chyba nie jest BU w każdym bądź razie chodziło mi o to żeby spróbował na mocniejszym springu. Quote Link to post Share on other sites
rozpu Posted March 19, 2009 Author Report Share Posted March 19, 2009 muffasaSF gb składać potrafię gdyż robiłem to już nie raz i nigdy nie było z tym problemów. A tak pozatym to ze źle złożonym gb to raczej bym wogóle nie postrzelał. Test strzykawki zrobiłem i można spokojnie powiedzieć że 98% powietrza w środku zostaje i nie ucieka nieda się wcisnąć. Więc nawet nie w tym problem jedyne co się dowiedziałem to to że dysza którą mam zamontowaną jest za krótka i raczej tam mi ucieka całe powietrze. Tymczasowo zrobiłem coś czego nie powinienem czyli wziąłem stara stockową dysze lekko rozwierciłem aby pasowała a na prowadnice dyszy (niemam pojęcia jak ta część się nazywa :) ) dla szczelności dałem trochę taśmy teflonowej dla szczelności. Mam zamiar zakupić odpowiednią dysze lecz narazie na niedzielę potrzebuje karabin więc zrobiłem taką prowizorkę niewiem czy to dodało mi fps ale mam taka nadzieję. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 To jest zestaw cylindra, różniący się od stocka tylko tym że jest szczelniejszy i generalnie lepiej wykonany. Bore up jest to również zestaw cylindra tyle że o powiększonej średnicy dzięki temu mamy w nim więcej stłaczanego powietrza. Co do springa możesz mieć rację bo generalnie borki są zalecane przy springach 130+. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
muffasaSF Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 Do jakiego karabinu kupiłeś ten Bore Up, że ta dysza była za krótka? Quote Link to post Share on other sites
rozpu Posted March 19, 2009 Author Report Share Posted March 19, 2009 (edited) kupiłem odpowiedni zestaw bore up do ak 74 i niemam pojęcia dlaczego była za krótka dysza. Między stockową a tą z bu była różnica 0.5 mm a to trochę dużo. Edited March 19, 2009 by rozpu Quote Link to post Share on other sites
muffasaSF Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Hmm, dziwne. Albo możne komorę Hu źle włożyłeś, znaczy się... nie do końca, ja włożyłeś, ale jeśli, to nie to, to zainwestuj w nową dyszkę. Poszerzanie oryginalnej dyszy komplikuje sprawę jej poruszania się na prowadnicy. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Ja kiedyś miałem taki problem w m16 ze komora nie wchodziła do końca i trzeba było tą końcówkę 2mm troszkę dookoła spiłować i było ok. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts