ICAC Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 Witam. Od kilku dni męczę się ze ściągnięciem zębatki silnikowej (stockowy silnik JG III gen.). Ma ktoś może jakiś patent jak takową zębatkę zdiąć? Byłbym bardzo wdzięczny ;-) P.S. Szukam już od kilku dni i nic nie moge znaleść :???: Jeżeli szukałem źle - proszę o nawrócenie mnie na jedyną słuszną drogę :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Z tego co mi wiadomo to nie możliwe bez odpowiedniego przyrządu . Zresztą nawet na forum było Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Naciąć, zeszlifować z dwóch boków, zagnieść na imadle, zniszczyć. Gotowe ;-) . To jeśli jest na wcisk. Jeśli jest mała śrubka imbusowa to ją odkręcić i zdjąć zębatkę. Quote Link to post Share on other sites
ICAC Posted March 23, 2009 Author Report Share Posted March 23, 2009 Leo, jeżeli coś było to sry, szukałem ale niestety nie znalazłem, a mam taki nawyk, że szukam nawet kilka dni i jeżeli nic ciekawego nie znajdę to wtedy przychodzi ostateczność i zakładam nowy temat ;-) @poldeck Tak, ten sposób przyszedł mi jako 1-wszy do głowy, aczlolwiek ta zębatka jeszcze się mi przyda :-P Ja posiadam właśnie ten wciskany :???: W każdym razie jakoś sobie poradziłem, mianowicie zbudowałem coś na kształt tego ściągacza zębatek z SRC i ku mojemu zaskoczeniu ten wynalazek działa :lol: Problem rozwiązany, temat do zamknięcia ;-) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=45438&hl= To samo gdybanie, ale temat inny jest. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts