Arek3870 Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Witam mam pytanie co mi da taki tuning jak Metalowa komora Hop-up do M249 [CA] do tego Lufa precyzyjna 6.04mm do M4/SIG551/XM/249 PARA[Element] co mi da taki tuning ? MOC? Quote Link to post Share on other sites
shank Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 MOC LATANIA! Jest już temat o tunningu m249 PJ Quote Link to post Share on other sites
sobczaq Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Następnym razem zadaj sobie trud wyszukania odpowiedniego, istniejącego już wątku. Poprawi skupienie, dobry HU podniesie nieco zasięg efektywnego ognia. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Jak koledzy już mówili wyżej- temat o tym KMie jest. Komora hop upa w moim m249 PJ dała dużo, i zasięg się zwiększył i skupienie polepszyło i FPSków kilka wzrosło. Stockowa komora jest słaba. Co do lufy, to nie cieszy się ona dobrą opinią. Lepszym zakupem jak dla mnie będzie stockowa lufa GP. Quote Link to post Share on other sites
archimondo10 Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 LUFA: - poprawi celność strzału - skupienie strzału w trybie auto - nieznacznie podniesie moc karabinu (ok 5 góra15fps) a co za tym idzie dalszy zasięg karabinu. Komora hop-up: -jeśli będzie w niej zainstalowana dobra gumka to będzie lepiej podkręcać kulkę czyli: -zasięg -celność Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 (edited) LUFA: - poprawi celność strzału - skupienie strzału w trybie auto - nieznacznie podniesie moc karabinu (ok 5 góra15fps) a co za tym idzie dalszy zasięg karabinu. Komora hop-up: -jeśli będzie w niej zainstalowana dobra gumka to będzie lepiej podkręcać kulkę czyli: -zasięg -celność Co do lufy to prawda, ale nie liczyłbym na żadne efpeesy od lufy - to są pomijalne wartości, ponieważ są tak małe... Tutaj polecałbym lufę Systemy. Układ lufy i komory jest praktycznie najważniejszym w replice, także ja tu bym przecierpiał i wstawił KM Head'a 6.04... Co do komory to poprawi się celność od samej komory - mniejszy rozrzut prędkości początkowych - mniejsze straty szczelności - lepsza powtarzalność kolejnych strzałów, dobra gumka oczywiście również podniesie celność, zasięg i powtarzalność kolejnych strzałów, także na prawdę warto. Edited April 13, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Precka Elementa to nie precka. Taka prawda. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts