4kmedo Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Problem polega na tym że w niskiej temperaturze 0 stopni kulki dziwnie lecą. Oddam 5 strzałów 1 kulka leci 5 m druga 10 m trzecia 15 m i tak po 5 metrów i tak po 5 - 10 kulkach leci już normalnie. W czym może byc problem ? Bateria FF 9.6 V 4000 mAH Gumka Systema lufa Systema. Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Gumka Hop-up. Zmień na czarną SYSTEMĘ i będzie ok ;) Quote Link to post Share on other sites
4kmedo Posted March 22, 2009 Author Report Share Posted March 22, 2009 Siedzi Systemka :) Czarna Silikon. Możliwe że jest to wina dystansera ale nie jestem pewny. Dystanser aktualnie włożony jest w poprzek komory w tym stylu - a nie wiem jak bedzie jak go włożę wzdłuż | ale to tylko właśnie na zimnie tak się zachowuje. Quote Link to post Share on other sites
murek94 Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Dystanser musisz umieścić w pozycji poziomej nie wzdłuż gumki a przeciwstawnie (prostopadle do gumki hu) Quote Link to post Share on other sites
4kmedo Posted March 22, 2009 Author Report Share Posted March 22, 2009 (edited) No to jest wszystko OK tak jak powinno. Gumka dobrze założona, dystanser też tyle że jest on po przeżyciach ( Guardera ). Myślałem też że to może wina kabli czy spadku napięcia nie wiem bym musiał sprawdzic woltomierzem podczas tych pierwszych strzałów, ale też chyba nie w tym problem bo na drugiej baterii było podobnie. Może coś jest nie tak z Komora ale to nie mam pojęcia. I bądź tu mądry :D Ewentualnie wina hopka ustawionego na Maxa ^^ przy tej temperaturze :] Edited March 22, 2009 by 4kmedo Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 naprawdę jest to wina zamarazającej gumki. Czarnych System są "dwie sorty". Jeden typ nie zamarza, drugi zamarza. Zależy jak trafisz. Gdzie kupowałeś? Quote Link to post Share on other sites
4kmedo Posted March 23, 2009 Author Report Share Posted March 23, 2009 Na Taiwanie Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 to ewidentnie marznąca gumka-u mnie na systemie to samo się dzieje Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Czarnych System są "dwie sorty". Jeden typ nie zamarza, drugi zamarza. Zależy jak trafisz. Gdzie kupowałeś? Mógłbyś mi to przybliżyć ? Pierwszę słyszę :-o. Quote Link to post Share on other sites
Chaoswarrior Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Witam. Mam podobny problem. Gumka czarna systemy, precka. Na początku wszystko było ok (30 000 kulek temu) a teraz strzelając na semi jest jak najbardziej ok (kulki lec,ą jedna za drugą nawet kiedy bardzo szybko strzelam), natomiast strzelając na auto z początku w ogóle kulki nie lecą, później lecą w dość losowy sposób, żeby na koniec końcówkę magazynka wystrzelić już ładnie jedna za drugą do końca. Myślałem, że to wina przebiegu gumki i wymieniłem na czerwoną PJ (ostała się z dawnych czasów w domu) i strzela dokładnie tak samo. W ten sam sposób. Macie jakiś pomysł? Dystanser zamontowany dobrze, komora metalowa uszczelniona teflonem, nowa dysza. Mam w zasadzie tylko jedną hipotezę ale nie wiem czy słuszną. Gumka Systemy się po prostu zużyła od ciągłego używania (cała zima i nie tylko) a czerwony PJ zdziadział ze starości od trzymania w pudełku. Miał ktoś podobne doświadczenia? Może też coś źle zamontowałem w GB? Tylko jak tam można cokolwiek źle złożyć? Dysza na miejscu, listwy dosyłacza się nie da źle założyć (chyba), zapadka przeciwpowrotna i inne rzeczy na miejscu. Quote Link to post Share on other sites
4kmedo Posted March 23, 2009 Author Report Share Posted March 23, 2009 Sprawdz w temperaturze pokojowej. U mnie jak jest ciepło wali normalnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts