Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Psikus w SPR A&K

Recommended Posts

Problem polega na tym że w niskiej temperaturze 0 stopni kulki dziwnie lecą. Oddam 5 strzałów 1 kulka leci 5 m druga 10 m trzecia 15 m i tak po 5 metrów i tak po 5 - 10 kulkach leci już normalnie. W czym może byc problem ?

Bateria FF 9.6 V 4000 mAH Gumka Systema lufa Systema.

Siedzi Systemka :) Czarna Silikon.

Możliwe że jest to wina dystansera ale nie jestem pewny. Dystanser aktualnie włożony jest w poprzek komory w tym stylu - a nie wiem jak bedzie jak go włożę wzdłuż | ale to tylko właśnie na zimnie tak się zachowuje.

No to jest wszystko OK tak jak powinno. Gumka dobrze założona, dystanser też tyle że jest on po przeżyciach ( Guardera ). Myślałem też że to może wina kabli czy spadku napięcia nie wiem bym musiał sprawdzic woltomierzem podczas tych pierwszych strzałów, ale też chyba nie w tym problem bo na drugiej baterii było podobnie. Może coś jest nie tak z Komora ale to nie mam pojęcia.

I bądź tu mądry :D

Ewentualnie wina hopka ustawionego na Maxa ^^ przy tej temperaturze :]

Edited by 4kmedo

Witam.

Mam podobny problem. Gumka czarna systemy, precka. Na początku wszystko było ok (30 000 kulek temu) a teraz strzelając na semi jest jak najbardziej ok (kulki lec,ą jedna za drugą nawet kiedy bardzo szybko strzelam), natomiast strzelając na auto z początku w ogóle kulki nie lecą, później lecą w dość losowy sposób, żeby na koniec końcówkę magazynka wystrzelić już ładnie jedna za drugą do końca. Myślałem, że to wina przebiegu gumki i wymieniłem na czerwoną PJ (ostała się z dawnych czasów w domu) i strzela dokładnie tak samo. W ten sam sposób. Macie jakiś pomysł? Dystanser zamontowany dobrze, komora metalowa uszczelniona teflonem, nowa dysza.

Mam w zasadzie tylko jedną hipotezę ale nie wiem czy słuszną. Gumka Systemy się po prostu zużyła od ciągłego używania (cała zima i nie tylko) a czerwony PJ zdziadział ze starości od trzymania w pudełku. Miał ktoś podobne doświadczenia? Może też coś źle zamontowałem w GB? Tylko jak tam można cokolwiek źle złożyć? Dysza na miejscu, listwy dosyłacza się nie da źle założyć (chyba), zapadka przeciwpowrotna i inne rzeczy na miejscu.