nightfaler Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Witam jestem nowy na forum jak i w świecie Airsoftu (na który przerzuciłem się z rozgrywek paintbalowych). Stałem się posiadaczem Repliki G36 JG, w tej wersji -> http://www.taiwangun.com/shop,show,1191 Wszystko było by dobrze gdyby nie pewien problem. Chodzi o to, że spust nie działa tak jak powinien tzn. Muszę go bardzo mocno dociskać a żeby replika strzeliła. Mój kumpel też ma G36 (wersje z krótszą lufą) i ma ten sam problem, ale poradził sobię z nim ciągnąc za spust nie ciągnie go idealnie ku sobie (prosto), a po skosie w lewo i odziwo to pomaga, sprawdziłem i u mnie też ten trick działa, ale nie jest to zbyt wygodne ( paluchy zaczynają boleć, ponieważ i tak i tak muszę użyć większej siły) i nie wiem czy nie ma to złego wpływu na Replike tzn czy jej w ten sposób nie uszkodze ? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Jeżeli potrafisz - sprawdź styki... Quote Link to post Share on other sites
nightfaler Posted March 24, 2009 Author Report Share Posted March 24, 2009 (edited) Jeżeli potrafisz - sprawdź styki... Hmm pewnie cię nie zdziwie pisząc, że nie potrafię ? Edited March 24, 2009 by nightfaler Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Do serwisu, jeżeli gwarancja jeszcze aktualna. Quote Link to post Share on other sites
nightfaler Posted March 24, 2009 Author Report Share Posted March 24, 2009 Do serwisu, jeżeli gwarancja jeszcze aktualna. Czyli to wina repliki ? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Nie mam pewności, ale raczej tak. Chociaż na razie bym się wstrzymał z serwisem. Poszukaj poradnika o wyciąganiu gearboxa i wyjmij. I napisz do mnie na gg. Quote Link to post Share on other sites
nightfaler Posted March 24, 2009 Author Report Share Posted March 24, 2009 http://www.wmasg.pl/artykuly/warsztat/3/cz...nie_stykow/123/ Prześledziłem artykuł i wydaje mi się że omomierz w chacie powinien się znaleźć. Ale raczej teraz go już nie znajdę. Quote Link to post Share on other sites
Simur Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Muszę go bardzo mocno dociskać a żeby replika strzeliła. moze po prostu masz smar silikonowy na stykach czesto tuz po zakupie silikon az kapie z niektorych miejsc wiem to po swoim doswiadczeniu 8-) sprawdz jak potrafisz co grane a jak nie to wyslij na serwis. Quote Link to post Share on other sites
Kneipenterroristen Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 (edited) Prawdopodobnie masz blaszki stykowe w dżirboksie za bardzo rozszerzone... albo za dużo smaru. Wystarczy wyjąć dżirboks, rozkręcić i delikatnie wygiąć blaszki ku sobie, natomiast jeśli nie znasz się na rozkręcaniu GB to wyślij na gwarancje albo jakikolwiek dobry serwis. ;-) Edited March 25, 2009 by Kneipenterroristen Quote Link to post Share on other sites
nightfaler Posted March 28, 2009 Author Report Share Posted March 28, 2009 Jeszcze nie brałem się za rozkręcanie repliki ale zmierzyłem rezystencje (opór) i wachało się w przedziale 0,4-1,4 ale najczęściej wskazywał 0,6, dla porównania sprawdziłem u brata (cm 0.28) i u niego średnio 1,4, więc to dalej wina tych styków? A i właśnie byłem u kumpla już drugiego który ma g36 (strzela mu normalnie ) zuważyłem, że jemu spust na boki nie lata tak jak u mnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts