MrHK Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Postanowiłem założyć zbiorczy temat o najczęstrzych awariach serii Giet JG. Proszę o wpisywanie tutaj awarii jakie spotykały nasze Gietki. Quote Link to post Share on other sites
weelsniper Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Ja tam mam gietę już (g608-2) jakoś w miarę działa tylko ta gumka HU radze wszystkim wymieniać ponieważ się może zetrzeć mi się jeszcze nie starła ale jak strzelam 0,23 to raczej nie podkręca jak jest na max nie wiem nic do giet nie mam strzela spoko i mocno w miarę celność też niczego sobie. Tylko też mankamentem jest waga;/ Ciężka strasznie gietka. Ale jestem bardzo dumny z baterii trzyma strasznie długo mi na jakieś 5-6 magów i radze dokupić maga bo jeden to stanowczo za mało albo najlepiej druma ale wtedy to już będą ręce opadać po godzinie biegania z gieteczką. Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted March 30, 2009 Author Report Share Posted March 30, 2009 Eee... 2 hi-capy?! Mi starczają 3 lov-capy. BTW gieta jest stosunkowo lekka. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Tylko też mankamentem jest waga;/ Ciężka strasznie gietka. Bzdura, jak MrHK pisze - G'ieta jest lekka w porównaniu z całą maścią kałachów, emek i innego badziewia. Chyba czas trochę pompek porobić :-P. Co do stockowego aku, to też nie narzekałem dopóki nie wzięło się i zdechło. Narazie wszystko śmiga na małym tuningu i lekkich modifykacjach. Ogólnie to ten temat nie będzie się za szybko rozwijał, ale to chyba nic złego ;-). Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted May 8, 2009 Author Report Share Posted May 8, 2009 Sytuacja wygląda następująco: urwały mi się uszka trzymające komorę HU na miejscu. Nie podaje mi kulek, jak to naprawić? Trzeba wymienić całą komorę? Quote Link to post Share on other sites
arthur_szu Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 Nie podaje Ci kulek bo jak spojrzysz w tę "dziurkę", przez którą wlatują z maga to pewnie widać kawałek komory, który blokuje dostęp kulek ;) Najtaniej i najprościej to wyjąc mocowanie magów, zrobić z karty bankomatowej [starej lub czegoś podobnego] dystanser komory od GB :) U mnie działa be z zarzutów :) W razie co pytaj ... ja do tego musiałem sam dojść :) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 przy stykach złaczenie dwóch kabli pusciło na lutowaniu. no 45k kulek daje wibracje :P a chiński lut był kiepski. koledze po niecałym 1k kulek zjechałsie silnik. zebatka puściła i wał silnika kręciłsie ale zebatka sie nie obracała. g36 jest leciutkie :) moje z drumem lunetą i lufą stalową waży 4,5kg i tak uwazam je za lekkie. (dojdzie granatnik :D ) Quote Link to post Share on other sites
jakubskate Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 Zapomnieliście o rączce przeładowania która pęka bardzo łatwo. G jest bardzo lekkie. Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 Ja tam mam gietę już (g608-2) jakoś w miarę działa tylko ta gumka HU radze wszystkim wymieniać ponieważ się może zetrzeć mi się jeszcze nie starła ale jak strzelam 0,23 to raczej nie podkręca jak jest na max nie wiem nic do giet nie mam strzela spoko i mocno w miarę celność też niczego sobie. Tylko też mankamentem jest waga;/ Ciężka strasznie gietka. Ale jestem bardzo dumny z baterii trzyma strasznie długo mi na jakieś 5-6 magów i radze dokupić maga bo jeden to stanowczo za mało albo najlepiej druma ale wtedy to już będą ręce opadać po godzinie biegania z gieteczką. Co ten bełkot ma do tematu? Dajcie spokój z takim tematem, serio, jest już tak dużo tematów o tych replikach, że ja już się gubię, potem się niczego nie znajdzie. Zróbcie to, jeśli nie dla ogólnej, to dla waszej własnej wygody. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 Zapomnieliście o rączce przeładowania która pęka bardzo łatwo. G jest bardzo lekkie. dziwne za tą rączkę podnosiłem nie raz replike i trzyma sie... Quote Link to post Share on other sites
FIFEK Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Chodzi o rączkę którą odsuwasz HU. Mi też się złamała :cry: Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 wiem o którą chodzi :) i piszę że podnosiłem za to replikę i trzyma sie :) Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted May 14, 2009 Author Report Share Posted May 14, 2009 Ja też mogłem za nią podnieść replikę. Ale przy gwałtownym i częstym przeładowaniu w końcu mi pękła. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 ale po co przeładowywać ? dla bajeru :P ? Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted May 15, 2009 Author Report Share Posted May 15, 2009 (edited) Tak, mam taką manię :-F Edited May 15, 2009 by MrHK Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 Mi też się to złamało po około 2 miesiącach. Ale nie podnosiłem za to repliki xD Jest jeszcze jedna wada(przynajmniej u mnie). Pin trzymający muszkę jest bardzo luźny i lubi wypaść. Quote Link to post Share on other sites
harrison Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Nie podaje Ci kulek bo jak spojrzysz w tę "dziurkę", przez którą wlatują z maga to pewnie widać kawałek komory, który blokuje dostęp kulek ;) Najtaniej i najprościej to wyjąc mocowanie magów, zrobić z karty bankomatowej [starej lub czegoś podobnego] dystanser komory od GB :) U mnie działa be z zarzutów :) W razie co pytaj ... ja do tego musiałem sam dojść :) witam! mam problem z moim G36c... na ostatniej mojej akcji wszystko działało znakomicie(a to była zima-po powrocie odpowiednio o replikę zadbałem), ale dziś się załamałem...replika strzela co 2-5 naciśnięcie spustu...to nie wina magazynka - gdyż sprawdziłem z innym magiem... zauważyłem (przy zdjętym magazynku)iż kulki trzeba docisnąć w "dziurce" by zostały wystrzelone - dociśnięte kulki wylatują przy każdym naciśnięciu spustu...można prosić o poradę jak wykonać taki dystanser z zacytowanego fragmentu postu? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted May 17, 2009 Author Report Share Posted May 17, 2009 (edited) Nie rób żadnego dystansera, dostań się do komory HU, rozbierz ją i podpiłuj tą: http://img99.imageshack.us/my.php?image=image033bef4.jpg część. Ja zrobiłem tak samo i działa. Edited May 17, 2009 by MrHK Quote Link to post Share on other sites
harrison Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 dzięki...spróbuję zrobić jak napisałeś Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Czyżby stockowy hi-cap ci padał ? A może za słabo dokręciłeś ? Tak czy inaczej jakiego maga używasz ? Quote Link to post Share on other sites
harrison Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 stockowy hi-cap... nie - nie był niedokręcony(sprawdzane wielokrotnie, nie tylko przeze mnie:) Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted May 18, 2009 Author Report Share Posted May 18, 2009 (edited) witam! to nie wina magazynka - gdyż sprawdziłem z innym magiem... pozdrawiam Edited May 18, 2009 by MrHK Quote Link to post Share on other sites
harrison Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 jednak włożyłem kawałek tekturki w pewne miejsce(czyli wykonałem dystanserek:P ) i na razie działa:) Quote Link to post Share on other sites
Adamus21 Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 (edited) Mam problem z moja gieta - G36K[JG] Kiedy strzelam z repliki wydobywa sie dziwny dzięk tak jakby cos o cos udzerzalo. Z poczatku myslalem ze to cos w GB lecz teraz juz nie wiem poniewaz w replice kolegi dzieje sie to samo.Replika strzela normalnie lecz towarzyszy ten dziwny dzwiek. Edited June 21, 2009 by Adamus21 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 głowica tłoka uderza o głowicę cylindra :) :D norma. :P ale jaki jest odgłos ? rzężenie ? pisk ? moze gdzieś jakaś śrubka jest poluzowana ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts