progamerkacu Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Witam.Mam akumulator od cm.028s czyli NI-MH 1100mAh 8,4V.Po naładowaniu go miał ponad 10 V.Około 500 bb i napięcie spadło do 8,6 i akumulator już nie ma siły uciągnąć silnika ,słychać tylko jakby silnik chciał ale nie miał siły.Czy to normalne? Quote Link to post Share on other sites
AdiBrody_B-52 Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 U mnie jest to samo na intelekcie :) Ładuje całą noc i wystrzeli 50 kulek i pada. Sprawdziłem dzisiaj, na innej replice też nie daje rady naciągnąć sprężyny. Spróbuj go sformatować. I sprawdź czy się poprawi (najlepiej na dwóch różnych replikach). Jeśli będzie to samo to znaczy, że bateria pada. Jeśli na jednej replice będzie chodził, a na drugiej nie, to trzeba sprawdzić czy nie masz gdzieś przytartego styku lub okablowania. To może powodować opory i bateria nie ma siły naciągnąć sprężyny. PS: Chińskie baterie dość szybko padają. A 500 kulek na 1100 mah to nie jest tak do końca źle (oczywiście zależy od okablowania i sprężyny). Quote Link to post Share on other sites
progamerkacu Posted March 29, 2009 Author Report Share Posted March 29, 2009 jak mam go sformatować?:D Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Poszukać na forum :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts