MrHK Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Mam problem z akumulatorem w G608. Otóż po pełnym naładowaniu starcza góra na 10 lov-cap`ów. To normalne? Czy aku umiera? Quote Link to post Share on other sites
ICAC Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 1. Czy jest to stock'owy aku? 2. Jak długo masz tą replikę i aku? 3. Czym ładujesz aku? W każdym razie podejżewam, że poznałes zmorę (chyba) każdego posiadacza AEGa - przepalone styki :-F Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Tak gdzieś góra 500 kul? Replika tuningowana, ewentualnie naprawiana w domu? Okablowanie i styki pewnie. Jest pewna szansa na łożyska i podkładkowanie... Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 10 low capów to coś koło 600 kulek. Biorąc pod uwagę, że batka nie jest dobrze sformatowana i nie jest ładowana na mikroprocesorówce to nie ma się czemu dziwić. Stockowe baterie w chińczykach to o ile dobrze kojarzę około 1200 mAh, więc wynik nie jest zły a z batką jest wszystko ok. Po chińskich batkach nie należy się spodziewać tego co po bateriach markowych. Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted March 31, 2009 Author Report Share Posted March 31, 2009 Replika nie jest tuningowana, ma 4 miesiące, aku jest stockowe, ładowarka też. To że szybko się wyładowuje to nie problem, ale boję się że zdechnie... BTW: A gdyby zdechła to jaką baterię do niej kupić? Firefoxa? Ładowarkę zostawić stocka, czy może kupić lepszą? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Ładowarkę zmień - mówią, że się opłaca. Ja tam dalej na stockowej (bo dla mnie koszt to spory) jadę, ale całe okablowanie wymieniłem i układ MOSFET zamontowany. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts