rocky3333 Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Witam, Mam problem z AKS 'em 47 boyi podczas transportu na spotkanie coś się zepsuło. Na blokadzie wali pojdynczym na pojedynczym pojedynczym a na auto pojedynczym . Jak temu zaradzić ? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Odciągnij jak najmocniej selektor od korpusu (ale żeby nie wygiąć, chodzi o to żeby nie 'cykało' na wyżłobieniach). Powolutku przestawiaj z zabezpieczonego na serię i pojedynczy. Przy pojedynczym powinno być słychać taki bardzo cichy dźwięk. Jeżeli nie będzie tego - wyciągnij gearboxa i wymień zębatki od selektora... Quote Link to post Share on other sites
ulis Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Może po prostu trza wyjąć gearboxa i dobrze ustawić zębatki selektora? Może mają między korpusem a gb ciut za dużo luzu (bądź gdzieś nim trzepnąłeś zdrowo) i się przestawiły o 1 - 2 ząbki. Wiem też, że w kałachach cymy, jg i boyi selektor lubi się chrzanić kiedy bateria jest słaba.. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Zęby na pewno nie przeskoczyły - selektorem nie dało by się ruszać normalnie. Bateria też jest dobra. Na 99% selektor zjechał na półautomat i rozwaliły się zębatki. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Zęby na pewno nie przeskoczyły - selektorem nie dało by się ruszać normalnie. Bateria też jest dobra. Na 99% selektor zjechał na półautomat i rozwaliły się zębatki. To sprawdź to, gdybanie nie pomoże w niczym. Quote Link to post Share on other sites
rocky3333 Posted April 7, 2009 Author Report Share Posted April 7, 2009 jutro będe sprawdzał bo AKS u kolegi mam nadzieje ze pierwszy sposob pomoze :) Quote Link to post Share on other sites
rocky3333 Posted April 8, 2009 Author Report Share Posted April 8, 2009 zdjąłem tą ' przekładnie' i zauważyłem że pękł tylko taki pierścień okrągły można go skleić albo gdzieś dokupić nowy ? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 http://www.taiwangun.com/shop,show,1369 Jedna z części pokazanych na zdjęciu pękła? Raczej nie spotkałem się z innymi elementami do kupna. Bodajże z całym gearboxem są. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts