gildean Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 (edited) Witam. W ten piątek odebrałem nową, nieużywaną Cymę model 0.28 po czym udałem się aby ją przetestować strzelając do tarczy. Po wystrzelaniu około 500 kulek zaciął mi się spust w pozycji safe i nic nie mogę z tym zrobić, a broń przestała strzelać. Napisałem do firmy od której kupiłem karabin ale doradzili jedynie, aby poruszać w tą i z powrotem przełącznikiem trybów lecz po kilku minutach takiej zabawy nic się nie zmieniło, Cyma jak nie strzelała tak nie strzela. Boję się rozkręcać karabinu bo raz, że się na tym nie za bardzo znam, a dwa że tracę wtedy gwarancję. Bardzo proszę o pomoc. Edited April 6, 2009 by gildean Quote Link to post Share on other sites
murek94 Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Ale ty tylko zmieniałeś tryb ognia czy też po zmianie naciskałeś na spust ? Quote Link to post Share on other sites
gildean Posted April 6, 2009 Author Report Share Posted April 6, 2009 Naciskałem, sprawdzałem czy działa ale nic to nie daje. Ps; Dziękuję za przeniesienie w odpowiedni dział. Quote Link to post Share on other sites
storm Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Naciskałem, sprawdzałem czy działa ale nic to nie daje. Ps; Dziękuję za przeniesienie w odpowiedni dział. Moze maz rozladowana baterie. Sprawdzales? Quote Link to post Share on other sites
gildean Posted April 6, 2009 Author Report Share Posted April 6, 2009 Tak, ładowałem przez kilka godzin. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Spróbuj podpiąć batke o większym napięciu i wtedy powtórz operacje ze zmianą trybu ognia. Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Po ostatniej strzelance zauważyłem bardzo dziwne zjawisko. Może jest to spowodowane bliższym spotkaniem z dużą ilością piachu. :F Ale, kiedy selektor jest zabezpieczony (spust nie da się kliknąć) i przekładam na auto to nadal spust niechce się kliknąć, ale gdy przełożę na semi (aż dziwno ze na semi się nie zacina w gbv.3!) i znów na auto to chodzi normalnie, wtf? Co się mogło stać? Zapchał się piachem selektor czy co? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Raczej na pewno. Wyczyść i będzie latać. Quote Link to post Share on other sites
sylwan Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 gildean dociągnij tak selektor żeby się pokrywał z deklem zeby nie było tam luki ok? później napisz jaki efekt Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Jeżeli gwarancja jest na gearboxa możesz spróbować wyjąć go. I zrobić zdjęcie prawej strony. Quote Link to post Share on other sites
sebo93 Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Hehe , mam to samo w moim , jak się zacina to przełączam na semi wystrzele kilka a potem na auto i działa Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 sebo93 - to jest zupełnie co innego. U Ciebie występuje najpospolitsza drobna usterka wśród chińskich replik. Quote Link to post Share on other sites
hugomcm Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 (edited) U mnie gdy rozładowałem baterię i naładowałem (oczywiscie po podlączeniu do karabimu i nacisnięciu spustu )były te same objawy. Wyjołem gb widac tam kostkę stykowo wystarczy ze ją cofnołem i było wszystko ok. Edited June 26, 2009 by hugomcm Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 Że jak cofnąłeś? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts