Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

ICS-AK-74M

Recommended Posts

Jeden temat masz TUTAJ - ale dośc nieaktualny i mało się z niego dowiesz.

Inny temat masz tutaj - http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=9894&st=220 - tu też mało informacji.

Ogólnie na temat nowego AK74 z ICSa dowiesz sie niewiele.

Za MadOnionem -

Najnowsza seria AK74 z 2008 roku ma oksydowane korpusy tłoczone ze stali (starsze wersje posiadają korpusy z mocnego tworzywa pokryte aluminiową wytłoczką), co jeszcze bardziej zwiększyło wytrzymałość repliki oraz realizm wykonania.

Tak więc nie spodziewaj sie jakiś rozsądznych argumentów za lub przeciw tej replice.

Za krótko jest na naszym rynku.

Ja sam posiadam kałasza z ICSa, tylko co Ci mam napisać skoro mam go miesiąc i byłem na dwóch strzelankach?

Ogólnie masz dwie opcje - czytałes temat RK vs AK74 - inwestujesz w jedna bądź w druga replikę.

Ja kupiłem ICSa na Mad Onionie, 150 zeta więcej ale jeden hi cap więcej i pół roku dłuższa gwarancja.

Wybieraj, nikt za Ciebie decyzji nie podejmie.

No ok dzięki ,czytałem te tematy tak jak piszesz 0 informacji ale jeśli masz tego ics to powiesz mi co z tymi fpsami jaki zasieg? nie odstaje zbytnio od reszty konkurencji

Witam

Mam tego ICS już kawałek czasu i co nieco przeszedł. Pytaj co cię interesuje postaram się pomóc.

PS. Nawet go w tym sklepie kupiłem za namową serwisanta.

Edited by tafi

No tafi jak powyżej jak się ma sprawa fps 320 nie za mało trochę i zasięg nie jest za mały ? jak z awaryjnością chciałbym kupić replikę która mogę wyjąć i używać nie martwić się usterkami ,no i ogólnie jak ci się z nią bawi możesz porównać ics do rk 103 z G&G jeśli miałeś z nim doczynienia jeśli nie jesteś w stanie to odpowiedz na pytania powyżej z góry dzięki

Edited by Good

Ze 103 nie miałem odczynienia więc nie mogę porównać.

320 fps... przyznam że trochę mało i po upływie gwarancji wstawiłem 120.

Przy okazji wymieniłem głowicę tłoka, stock jest prosty, nawet nie jest kierunkowa.

Zębatki spokojnie mi wytrzymują 120 nie odnotowałem tez żadnych spadków rof'u. W końcu jest tam silnik Turbo3000. Za to styki w gearbox musiałem czyścić... były nadpalone.

Konstrukcja ogólnie solidna choć body jest warstwowe, abs w blaszanej koszulce. pozostałe elementy metalowe i są ok. Co do awaryjności to pa za tymi nadpalonymi stykami nie miałem innych problemów.

Ogólnie nie sprawia problemów, jest dobrze wyważony, szyna do bocznego montażu solidna, suwadło daje się odsuwać poza selektor... magazynki sa kompatybilne z większością modeli.

Polecam przy zakupie zrobić mały tuning bo 320 fps pomimo dobrego noszenia to trochę mało jak na karabin tej wielkości. Lufa stock, gumeczka może być ale nie zaszkodzi wymienić. Osłona śruby mocującej selektor... przykleić czymś zanim się zgubi. Z zalet to możliwość rozebrania przedniego chwytu prawie jak w oryginale. W kolbie mieści się bateria lagre... u mnie jest to sanio 3600mAh 8,6v. Dekielek od kolby proponuję przywiązać od środka do czegoś bo ma tendencje do wypadania jak chyba w większości AK.

Edited by tafi

A teraz po tiuningu ile masz fps

Szacuję że ok 400. Nie mierzyłem na hrono ale zasięg jest podobny do replik które właśnie tyle mają. Może ciutek większy. Ale nie muszę się obawiać kałaszków cymy bo mam L85A2 ;-) ;) AK74M tez daje sobie z miny radę.

Edited by tafi