Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

GF47 Tactical 47 GFC GUNS [GFG06]

Recommended Posts

Witam

Chciałbym wymienić stockową lufę (445 mm) na preckę ale również chciałbym wykorzystać tłumika dźwięku o długości 200 mm jak przedłużenie precki i tu się "rodzi" kilka pytań:

-czy opłaca się zamontować dłuższą lufę np taką http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=590

czy zostać przy standardowej długości lufy lub troszkę dłuższej ??? Od razu muszę zaznaczyć że musiałbym najprawdopodobniej wymieniać cylinder na tym 0 (PS wie ktoś jakiego typu jest zastosowany cylinder w tej replice :F) ale czy nie za długa jest ta lufa do tego cylindra ???

Co do tego jaki cylinder ? Nie wiem, mało mnie to obchodzi - chcesz się dowiedzieć to pytaj sklepu. Typ cylindra pociąga za sobą pewne długości luf, które obsługuje: KLIK

Także wiec też, że 650mm nie obsłuży ci cylinder typ 0, nawet na BU to jest wątpliwe - możesz wyciągnąć dżirboks, pokręcić cylinder (taki mosiężony prawdopodobnie) i jeśli są jakieś dziurki to na dłuższą lufę będziesz musiał montować pełny cylinder - typ 0, jeśli nie to nie. Kup lub nie cylinder typ 0 jeśli jest taka potrzeba - wstaw lufę 509 mm typu Systemy czy Madbulla - jeśli nie masz więcej kasy na tą lufę + tłumik 15cm co da zakrycie lufy w pewnym stopniu + wytłumienie (jednak też zastanów się nad tłumikiem - ZnAl'owe gwinty lubią pekąć, a przy tym taka Al'u lufa Madbull'a wygięła by się i... no cóż ;-).

(jednak też zastanów się nad tłumikiem - ZnAl'owe gwinty lubią pekąć, a przy tym taka Al'u lufa Madbull'a wygięła by się i... no cóż ;-).

Tak, no patrz, ja jakoś mam ZnALowy gwint na AK, na nim PBS i preckę Systemy w środku, nieraz już tak przypieprzyłem tłumikiem że aż mi po kręgosłupie zgrzyt przeszedł i jakoś wszystko całe i strzela poprawnie.

Tak, no patrz, ja jakoś mam ZnALowy gwint na AK, na nim PBS i preckę Systemy w środku, nieraz już tak przypieprzyłem tłumikiem że aż mi po kręgosłupie zgrzyt przeszedł i jakoś wszystko całe i strzela poprawnie.

A ja widziałem już nie raz pękające te gwinty, widocznie tobie lepiej odlali, nie wiem...

Co do tego jaki cylinder ? Nie wiem, mało mnie to obchodzi - chcesz się dowiedzieć to pytaj sklepu. Typ cylindra pociąga za sobą pewne długości luf, które obsługuje: KLIK

Także wiec też, że 650mm nie obsłuży ci cylinder typ 0, nawet na BU to jest wątpliwe - możesz wyciągnąć dżirboks, pokręcić cylinder (taki mosiężony prawdopodobnie) i jeśli są jakieś dziurki to na dłuższą lufę będziesz musiał montować pełny cylinder - typ 0, jeśli nie to nie. Kup lub nie cylinder typ 0 jeśli jest taka potrzeba - wstaw lufę 509 mm typu Systemy czy Madbulla - jeśli nie masz więcej kasy na tą lufę + tłumik 15cm co da zakrycie lufy w pewnym stopniu + wytłumienie (jednak też zastanów się nad tłumikiem - ZnAl'owe gwinty lubią pekąć, a przy tym taka Al'u lufa Madbull'a wygięła by się i... no cóż ;-).

Dla mnie tu jest kwintesencja odpowiedzi na Twoje pytanie Wirus, a innym przypominam że ile misek ryżu dostaje chińczyk nie jest tutaj tematem "na tapecie".

Pozdrawiam

Antol

• 3 weeks later...

Witam

Znowu mam malutką prośbę do was o wskazanie linka zestawu Bu lub do cylindra, tłoka i głowicy bo tego jest mnóstwo a ja nie wiem co by było najlepsze (w miarę dobre) i współpracowało bezproblemowo przez jakiś czas z moją repliką

Dzięki za pomoc

"...cylindra o powiększonej średnicy..." czy wejdzie on do gb v3 ?

A może zestaw z Systemy byłby lepszy od tego z Guardera ?

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1621

I jeszcze jedno z tym moich mądrych pytań :P To jest cylinder typu 0 ?

1.Tak wejdzie on do v.3

2.Systema vs Guarder = To jest praktycznie to samo z tą różnicą że Guarder jest o 50 zł tańszy ;)

3.Tak to jest cylinder typu 0.