babcia Posted April 20, 2004 Report Share Posted April 20, 2004 Cyknąłem dziś dwie fotki G36K w polskich rękach. Jak kogoś interesuje to fotki są tu: http://babcia.jewish.org.pl/g36k/IMG_4951.JPG http://babcia.jewish.org.pl/g36k/IMG_4952.JPG Zdróko Link to post Share on other sites
Wochu Posted April 20, 2004 Report Share Posted April 20, 2004 Ja znowu gdzieś w telewizji (TVN24?) widziałem "pokazówkę" działań polskich antyterrorystów którzy mieli G36C lub K 8O Nie wiedziałem że nas stać na tego typu sprzęt... Pozdrawiam Wochu Link to post Share on other sites
babcia Posted April 20, 2004 Author Report Share Posted April 20, 2004 Ja znowu gdzieś w telewizji (TVN24?) widziałem "pokazówkę" działań polskich antyterrorystów którzy mieli G36C lub K 8O Nie wiedziałem że nas stać na tego typu sprzęt... Pozdrawiam Wochu Po Magdalence zakupiono dla AT ABW kilkadziesiąt sztuk. Do dziś nie miałem okazji fotki pstryknąc. Zdrówko Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted April 20, 2004 Report Share Posted April 20, 2004 a to nie jest g36c przypadkiem? Link to post Share on other sites
babcia Posted April 20, 2004 Author Report Share Posted April 20, 2004 a to nie jest g36c przypadkiem? A faktycznie wygląda na G36C bo ma krótsze łoże i brak tego zintegrowanego celownika. Robiłem fotkę i sam się walnąłem. Zdrówko Link to post Share on other sites
Robson Posted April 20, 2004 Report Share Posted April 20, 2004 8O 8O 8O 8O 8O 8O tylko tyle powiem bo niemoge sie napatrzec na te fotki :D :D :D jeszcze zeby regularne wojo mialo cos przekroju G36/M4 to juz wogole niebo :D Link to post Share on other sites
Zjawa Posted April 20, 2004 Report Share Posted April 20, 2004 to nie tylko wyglada na g36c, to jest g36c. Link to post Share on other sites
PaD Posted April 20, 2004 Report Share Posted April 20, 2004 ta... g36c (można to poznać m.in. dlatego ze ma króciutką lufe zewnętrzną i krótką składaną kolbę) . a mnei sie bardziej podoba g36k (takie jak miała cała policja w filmie "Equilibrium" - wypas!!) ale to cudo też jest piękne :o a te naboje w magazynku ...prawie jak prawdziwe :D :D Link to post Share on other sites
Rainbow Posted April 20, 2004 Report Share Posted April 20, 2004 Zgadzam się z resztą to G36C szkoda bo bardziej podoba mi się G36K. No a przedewszytskim jest nowym nabytkiem Polskich antyterrorystów. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Chopin Posted April 20, 2004 Report Share Posted April 20, 2004 Powiedzcie sami... Chyba widzicie różnice pomiędzy G36C (słabe zdjecie ale widać) http://republika.pl/rgsa_scorpios/gfx/gale...ron_3_06_03.jpg a G36K: http://republika.pl/rgsa_scorpios/gfx/gale...leria/g36_1.jpg Bo moim zdaniem jest tak na oko ze 35 cm czyli wnet pół guna... Tak się składa że to dwie skrajne wersje tej broni - C najkrótsza, K najdłóższa z bipodem (real steel z innym niż na zdjęciu) Pozdrawiam :) Link to post Share on other sites
Misiek Posted April 20, 2004 Report Share Posted April 20, 2004 ale to cudo też jest piękne :o a te naboje w magazynku ...prawie jak prawdziwe :D :Dhmm....jakby Ci tu powiedzieć...te zdjęcia co babcia pstryknął to nie jest replika :P babcia odraża się, że przy oakzji stuknie więcej fotek, jakiś szczegółów itd... Link to post Share on other sites
ko5ma Posted April 20, 2004 Report Share Posted April 20, 2004 Powiedzcie sami... Chyba widzicie różnice pomiędzy G36C (słabe zdjecie ale widać)http://republika.pl/rgsa_scorpios/gfx/gale...ron_3_06_03.jpg a G36K: http://republika.pl/rgsa_scorpios/gfx/gale...leria/g36_1.jpg Bo moim zdaniem jest tak na oko ze 35 cm czyli wnet pół guna... Tak się składa że to dwie skrajne wersje tej broni - C najkrótsza, K najdłóższa z bipodem (real steel z innym niż na zdjęciu) Pozdrawiam :) Ekhm, K to wersja średnia, Ty masz "pełne" G36. Zerknij sobie na: http://www.hk-usa.com/pages/military-le/military.html Link to post Share on other sites
Zjawa Posted April 20, 2004 Report Share Posted April 20, 2004 dokladnie tak jak napisal ko5ma. Na dodatek to chyba nie jest zasadą zeby w g36 byl dwojnog wiec chyba nie ma sensu pisac ze jakas bron go posiada. A ten g36 na zdjeciu ma tez gorny uchywt tez niestandardowy dla g36 raczej dla g36c. Wiem ze one sa wymienne ale tak jezeli mowimy o standardach to tez mi wpadlo w oko. Link to post Share on other sites
REMOV Posted April 20, 2004 Report Share Posted April 20, 2004 Po Magdalence zakupiono dla AT ABW kilkadziesiąt sztuk.Dla BOA też. Link to post Share on other sites
REMOV Posted April 20, 2004 Report Share Posted April 20, 2004 a G36K: Bo moim zdaniem jest tak na oko ze 35 cm czyli wnet pół guna... Tak się składa że to dwie skrajne wersje tej broni - C najkrótsza, K najdłóższa z bipodem (real steel z innym niż na zdjęciu) To na zdjęciu to jest jakaś samoróbka (chyba z lufą od M16A2) - bynajmniej nie jest to G36 ani G36K. Link to post Share on other sites
ko5ma Posted April 20, 2004 Report Share Posted April 20, 2004 a G36K:Bo moim zdaniem jest tak na oko ze 35 cm czyli wnet pół guna... Tak się składa że to dwie skrajne wersje tej broni - C najkrótsza, K najdłóższa z bipodem (real steel z innym niż na zdjęciu) To na zdjęciu to jest jakaś samoróbka (chyba z lufą od M16A2) - bynajmniej nie jest to G36 ani G36K. Cóż, nie ma jeszcze airsoftowych G36, są tylko samoróbki. Tak czy inaczej, troszeczkę się czepiasz - Chopinowi brakuje tylko mocowania bagnetu (o ile taką własnie funkcję pełni to "coś", co powinno być na lufie, heh). Cała reszta (kolba, mostek z optyką) to przecież już akcesoria i nic nie stoi na przeszkodzie aby korzystać z właśnie takiej konfiguracji jak na zdjęciu, a rury gazowej i tak by nie było widać. Najważniejsza część - lufa - ma 48cm, więc jest to już G36 :). Chyba że są jeszcze jakieś inne nieścisłości - powiedz proszę jakie, a postaram się je poprawić chociaż w swoim KE. Link to post Share on other sites
babcia Posted April 20, 2004 Author Report Share Posted April 20, 2004 Po Magdalence zakupiono dla AT ABW kilkadziesiąt sztuk.Dla BOA też. REMOV: Na moich fotkach są 3 połączone magazynki. I ni ejest to ASG-wa atrapa ;-P Zdrówko Link to post Share on other sites
PaD Posted April 21, 2004 Report Share Posted April 21, 2004 Misiek - pisząc post w dziale "broń palna" byłem świadom ze to nie repliki i sądziłem ze wszyscy są tu na tyle inteligentni że zrozumieją ten "joke" (bez urazy :wink: ). rzeczewiscie to g36 ma dziwną lufe :lol: Link to post Share on other sites
Chopin Posted April 21, 2004 Report Share Posted April 21, 2004 Kosma - maj mistejk: pogmatwało mi się K z E oczywiście pisąłem o wersji E. Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie. Co do mocowania bagnetu (czy jakkolwiek się nazywa to kurewstwo na lufie którego mi brak) - w konwersji jest dołączone, nie założyłem jednak bo mi się zwyczajnie tak nie podoba :) Z więc na zdjęciu jest G36E. Zgadzają się najważniejsze parametry - długość lufy oraz foregrip'u, róznice: kolba i bipod... Pozdrawiam PS. Sorry za offtopic trochę to w końcu "Bróń ostra" :) Link to post Share on other sites
Cappuccio Posted April 21, 2004 Report Share Posted April 21, 2004 Hmmmm z uwaga czytam ten topic i czuje sie juz totalnie zamotany :)) Wedlug moich informacji KE ma 4 otwory a Twoj Chopin ma 6 ... KE to jest wersja K chyba na Eksport. Jesli sie myle to prosze o łagodne obrzucenie błotem ;) i czekam na wiecej informacji o G36 :) Pozdrawiam Cappuccio Link to post Share on other sites
ko5ma Posted April 21, 2004 Report Share Posted April 21, 2004 Kosma - maj mistejk: pogmatwało mi się K z E oczywiście pisąłem o wersji E. Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.Co do mocowania bagnetu (czy jakkolwiek się nazywa to kurewstwo na lufie którego mi brak) - w konwersji jest dołączone, nie założyłem jednak bo mi się zwyczajnie tak nie podoba :) Z więc na zdjęciu jest G36E. Zgadzają się najważniejsze parametry - długość lufy oraz foregrip'u, róznice: kolba i bipod... Pozdrawiam PS. Sorry za offtopic trochę to w końcu "Bróń ostra" :) Hehe, E to też nie jest. E, czyli Export, oznacza wersję wyposażoną w mostek z lunetką 3,5x, bez kolimatora. Twoja wersja (z szyną, jak G36C czy SL8) nie ma własnej nazwy, jest to po prostu "G36", tyle że nieco zmodyfikowane. Swego czasu znalazłem bardzo fajne zdjęcie całej rodziny G36 - a przynajmniej jej podstawowych wariantów (tj podzielonych wg długości lufy). Oto i ono: Od góry: lufa 48cm - G36 (lub MG36, zależy czy ma lufę ciężką czy zwykłą) / łoże z 6 otworami lufa 23cm - G36C / łoże z 2 otworami lufa 32cm - G36K (z szyną KAC zamiast mostka i Aimpointem) / łoże z 4 otworami lufa 40cm - G36CQB (z granatnikiem AG36) / łoże z 6 otworami (no, nie tutaj ;) ) Link to post Share on other sites
Gromek Posted April 22, 2004 Report Share Posted April 22, 2004 G36KE G36K G36C Link to post Share on other sites
Rainbow Posted April 22, 2004 Report Share Posted April 22, 2004 Kurde ja myślałem że jest G36 C i K a tu prosze jeszcze E. Gromek dał fajne zdjęcia 8) ale to G36 co trzyma ten antyterrorysta to chyba jest C a nie K po górze mi się wydaje ale może się myle. Link to post Share on other sites
babcia Posted April 22, 2004 Author Report Share Posted April 22, 2004 A zwróciliście uwagę że to G36C któe sfociłem ma jeden ciekawy szczególikktórego ni ema na poza fotką z BOA REMOVA? Czy li na nakładkę pod policzek na kolbie?. Zdrówko P.S. Serwer znów działa: fotki są dostępne. Link to post Share on other sites
ko5ma Posted April 22, 2004 Report Share Posted April 22, 2004 Kurde ja myślałem że jest G36 C i K a tu prosze jeszcze E. Gromek dał fajne zdjęcia 8) ale to G36 co trzyma ten antyterrorysta to chyba jest C a nie K po górze mi się wydaje ale może się myle. Heh, jest tego dużo więcej - 5 wersji podstawowych (o różnych długościach bądź przekrojach luf): G36, MG36, G36CQB, G36K, G36C; oraz ich modyfikacje - E, MG..E, KE, CE (choć na oko nie różni się niczym od C) oraz KV. Zdjęcie - chodziło Ci o to? http://www.gun-world.net/H&K/g36/atr09.jpg To jest K - lufa 32cm i charakterystyczny tłumik płomienia (choć oczywiście można go założyć też np na C). O ile się nie mylę, od stycznia tego roku H&K jako standardową wersję G36K rozprowadza właśnie taki model, z szyną i mechanicznymi przyrządami celowniczymi zamiast mostka z kolimatorem i lunetką. Ten zaś jest obecnie dostępny jako jedno z akcesoriów. A co do nakładki - ma ją np nowa wersja KV. Na zdjęciu bezpośrednio pod nią widać też C (CV?), niemalże identyczne jak to zaprezentowane przez Babcię. I jeszcze jedno zdjęcie, tym razem stosunkowo rzadko spotykanej wersji CQB, "udekorowanej" w pełny zestaw KAC. Link to post Share on other sites
Recommended Posts