Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Silnik High Speed Revolution Guarder

Recommended Posts

Witam.

Mam dylemat, ponieważ chce w mini M249 Para P&J uzyskać 500FPS przy szybkostrzelności min. 20k/s

Oto moja propozycja:

Silnik:http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_218&products_id=3311

Zębatki

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3316

Sprężyna M150

Bore Up już jest, tłok JBU alu+ stal.

I w związku z tym mam pytanie:

Czy silnik da radę? Na zębatkach z większym przełożeniem nie powinien się męczyć?

Czy silnik za jakiś czas nie będzie zwalniał? ( przykład High Speed Systemy )

Aku. 11,1 4Ah Li-po, kable 3,5mm.

Proszę o konkrety.

Silnik w teorii może dać rade, ale jest dedykowany do max M120, zębatki pomogą, ale w praktyce wyjdzie kaszana...

Ja u siebie w AK na zębatkach ITU przy M150 Guardera na lipo 11,1V 2800mAh 30C, mam ok 14/sec.

ITU ma przełożenie zbyt wysokie, żeby mieć większą szybkostrzelność...

Do tego zębatki STU i silnik najlepiej z magnesami neodymowymi (PJ) lub inne markowe ale o zwiększonym momencie obrotowym.

Twój Li-pol ma wydajność prądową 15C?

Ewentualnie Spreżyna M140, przy bore upie powinno być 500fpsów.

Marcienk83 ja na twoim miejscu zmieniłbym tłok. Ten aluminowy JeBudU

jest ze ciężki i zbyt masywy przez co rof wysoki rof będzie trudny do uzyskania, a przy dużej szybkostrzelności rozwali ci boxa od środka bo będzie napierdzielać jak młot udarowy. Chyba ze masz głowice tłoka wyciszoną ale to i tak większa masa, większy pęd, większa siła i większe naprężenia w boxie.

Marcienk83 ja na twoim miejscu zmieniłbym tłok. Ten aluminowy JeBudU

jest ze ciężki i zbyt masywy przez co rof wysoki rof będzie trudny do uzyskania, a przy dużej szybkostrzelności rozwali ci boxa od środka bo będzie napierdzielać jak młot udarowy. Chyba ze masz głowice tłoka wyciszoną ale to i tak większa masa, większy pęd, większa siła i większe naprężenia w boxie.

Widziałeś Ty na oczy GB od M249? Chyba nie...

Ten silnik nie uciągnie nawet m120, a jak już działa to żre kupę prądu. Zębatka na wale silnika nie trzymała. Musiałem pilnikiem zrobić miejsce dla zębatki z wcięciem. U mnie na m110 się grzeje niemiłosiernie, także odpuszczam, są lepsze silniki...

Zmieniłem zębatki na I.T.U. silnik został stock A&M (jeszcze) z tego co zauważyłem to R.O.F. spadł diametralnie na M150 Guarder ale jaki to ma kop :strach: nie chciało mi się mierzyć, na oko jakieś 10 k/s więc bardzo mało, jak chrono dojdzie to się zobaczy.

Zauważyłem że diody czerwone nie zapalają się podczas strzelania a migają lekko, natomiast zielone jak świecą tak świecą więc aku. jest dużo mniej obciążony.

Myślę żeby zakupić do tego ICS Turbo 3000, ktoś wie może jak na tym przełożeniu uda się uzyskać na nim lepszy R.O.F. ?

Edited by Marcinek83

Ma większy moment obrotowy?

Żeby tego nie klepać w 2 tematach, poprzedni http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=19780&st=180

Szkoda mi trochę ładować w minimi tyle pieniędzorów ( ale jak trzeba to trzeba ):F Do w sumie z tym się nie biega bo kolana od tego bardzo bolą :F Chce to zorbić przyzwoicie ale też nie wpakować za dużo pieniędzy w tuning, jest ponad 500Fps yyy konfiguracja:

Bore Up CA

Tłok JBU

Zębatki G. I.T.U.

Sprężyna główna M150 Guarder

Aku. Li-Po 4000mAh (naprawdę 3Ah) 15C 11,1V

Okablowanie 3,5mm

Łożyska 8mm Stock

Silnik stock

Teraz potrzebuję żeby było chociaż 15k/s i będę szczęśliwy

Silnik Turbo 3000 ICS miałem wcześniej, R.O.F. był znośny ale na aku. Ni-Cd w granicach 12k/s

Sumując: to na I.T.U. pewnie będzie też z 12k/s

Bądź tu mądry i pisz wiersze :(

A coś takiego: http://www.allegro.pl/item622040739_silnik...ebatka_g_p.html

Może się wygłupiłem ale może na tym będzie z 15k/s

Edited by Marcinek83