marek1988 Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Witam kupiłem ostatnio zestaw Bore-up Guarder.Zamontowałem go w moim M4 Boyi który praktycznie już nie jest boyi bo zostało tylko stockowe body.Szczelność jest super(test strzykawki) kulki niosą bardzo ładnie i daleko.I mam takie małe pytanie.Czy to normalne że za każdym strzałem słychać takie jakby "pierdnięcie"??Kolega powiedział że to taki odgłos jakby silnik był źle dokręcony ale on jest ok.Podkreślam że mam sprężyne 120 Guarder.Na full auto bardzo słychać ten odgłos.Może to przez tą wentylowaną głowice tłoka??Proszę o szybkie odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 (edited) Witam kupiłem ostatnio zestaw Bore-up Guarder.Zamontowałem go w moim M4 Boyi który praktycznie już nie jest boyi bo zostało tylko stockowe body.Szczelność jest super(test strzykawki) kulki niosą bardzo ładnie i daleko.I mam takie małe pytanie.Czy to normalne że za każdym strzałem słychać takie jakby "pierdnięcie"??Kolega powiedział że to taki odgłos jakby silnik był źle dokręcony ale on jest ok.Podkreślam że mam sprężyne 120 Guarder.Na full auto bardzo słychać ten odgłos.Może to przez tą wentylowaną głowice tłoka??Proszę o szybkie odpowiedzi. Zależy jaki jest ten odgłos - jakie "pierdnięcie" masz na myśli :mrgreen: ? Piszczy ci dżirboks, czy po prostu każdy strzał jest bardziej wytłumiony niźli był wcześniej (tzn. przed zamontowaniem Bore-up'a) ? BU ma stożkową budowę głowicy tłoka i przystosowaną do niej głowicę cylindra, także to, że strzały są bardziej wytłumione wynika z właśnie z tego. Edited April 13, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Z tego co wiem Boyie są ogólnie głośne, po zamontowaniu napewno jest różnica, owe pierdnięcie jest zupełnie normalne, pewnie chodzi Ci o dźwięk jakby od ciśnienia cylinder się tak rzucał? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts